Pudding Ryżowy Kokosowy Brulee

Pudding Ryżowy Kokosowy Brulee
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj kokosowego puddingu ryżowego Brulee. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 1053 kalorii. 101 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mleka, mleka kokosowego, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cytrynowy Pudding Ryżowy Brulee, Pudding Ryżowy Carolina Brûlée, oraz Waniliowy Pudding Ryżowy Creme Brûlée.

Instrukcje

1
W małym garnku dodaj wodę i laski cynamonu, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Odstawić i wyrzucić cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Umieść ryż i wodę cynamonową w dużym rondlu, na średnim ogniu i gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodaj sól, masło, 1 szklanka mleka, ekstrakt kokosowy, 1 szklanka mleka kokosowego i cukier. Dobrze wymieszać i gotować odkryte przez około 15 do 20 minut.Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt KokosowyEkstrakt Kokosowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Dodaj pozostałe mleko kokosowe, śmietanę i mleko skondensowane. Wymieszać drewnianą łyżką. Gotować przez 1 godzinę i 15 minut, lub aż pudding ryżowy zgęstnieje do pożądania konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
5
Dodać płatki kokosowe.Dobrze wymieszać i wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Konsystencja powinna być bardzo kremowa. Pudding ryżowy podzielić równomiernie na 6 ramekinów. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.Tuż przed podaniem rozgrzej brojlera i top każdego ramekin z 1 łyżką brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Umieść ramekins do pieczenia na patelni wypełnionej wodą i dusić budyń 2 protokół, lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Serwuj i ciesz się!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn