Pudding Ryżowy Kokosowy Brulee

Pudding Ryżowy Kokosowy Brulee
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj kokosowego puddingu ryżowego Brulee. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 1053 kalorii. 101 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mleka, mleka kokosowego, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cytrynowy Pudding Ryżowy Brulee, Pudding Ryżowy Carolina Brûlée, oraz Waniliowy Pudding Ryżowy Creme Brûlée.

Instrukcje

1
W małym garnku dodaj wodę i laski cynamonu, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Odstawić i wyrzucić cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Umieść ryż i wodę cynamonową w dużym rondlu, na średnim ogniu i gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj sól, masło, 1 szklanka mleka, ekstrakt kokosowy, 1 szklanka mleka kokosowego i cukier. Dobrze wymieszać i gotować odkryte przez około 15 do 20 minut.Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt KokosowyEkstrakt Kokosowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodaj pozostałe mleko kokosowe, śmietanę i mleko skondensowane. Wymieszać drewnianą łyżką. Gotować przez 1 godzinę i 15 minut, lub aż pudding ryżowy zgęstnieje do pożądania konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
5
Dodać płatki kokosowe.Dobrze wymieszać i wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Konsystencja powinna być bardzo kremowa. Pudding ryżowy podzielić równomiernie na 6 ramekinów. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.Tuż przed podaniem rozgrzej brojlera i top każdego ramekin z 1 łyżką brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Umieść ramekins do pieczenia na patelni wypełnionej wodą i dusić budyń 2 protokół, lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Serwuj i ciesz się!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn