Pudding Ryżowy Jasmine Chai
Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Jeśli 97 centów za porcję spada w budżecie, budyń ryżowy Jasmine Chai może być super bezglutenowe przepis do wypróbowania. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz owoce, bitą polewę, żółtka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pudding Ryżowy Jasmine Chai, Pudding Ryżowy Jaśminowy, oraz Pudding Ryżowy Chai dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 szklanka mleka,1 1/2 szklanki wody, herbaty i soli w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Usuń z ciepła; strome 1 minuta. Przecedzić mieszaninę mleka przez drobne sito do miski; wyrzucić substancje stałe. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; umieścić patelnię na średnim ogniu. Wymieszać z ryżem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Połączyć pozostałe 1 szklanka mleka, mleko skondensowane, owoce i żółtka jaj, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować 10 minut lub aż mieszanina jest gęsta i ryż jest miękki, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem.
Umieść 2/3 szklanki budyniu ryżowego w każdej z 6 misek. Top każdą porcję z 1 łyżką tłuszczu wolna bitą polewą.
Posypać około 1 łyżeczki mieszanki orzechów na każdej porcji.