Pudding Ryżowy
Pudding ryżowy to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 3 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. 4380 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka cynamonu, ryż z krótkim ziarnem, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Resztki ryżu? Zrób pudding ryżowy, Rice Kheer (Pudding Ryżowy), oraz Pudding Ryżowy Brązowy.
Instrukcje
Ugotuj ryż w mleku: w średniej wielkości rondlu o grubym dnie, zagotuj mleko, ryż i sól na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu częściowo przykryte, aż ryż będzie miękki, o 20-25 protokół. Często mieszaj, aby ryż nie przyklejał się do dna patelni.
Wymieszać jajko i brązowy cukier, temperować mieszanką ryżu: w małej misce do mieszania, ubić razem jajko i brązowy cukier, aż dobrze wymieszane.
Dodać pół szklanki gorącej mieszanki ryżu do mieszaniny jaj, łyżkę na raz, energicznie ubijając do włączenia.
Dodaj mieszaninę jaj hartowanych z powrotem do mieszanki ryżu:
Dodać mieszaninę jaj z powrotem do rondla z ryżu i mleka i mieszać, na małym ogniu, przez 5 do 10 minut, aż zgęstnieje, lub o 160 ° F (71°C).
Uważaj, aby w tym momencie nie doszło do wrzenia mieszaniny, bo się zsiadnie. Wymieszać wanilią.
Zdjąć z ognia i wymieszać z rodzynkami i cynamonem.
Podawać na ciepło lub na zimno.