Przyprawione gruszki z pomarańczami i sosem karmelowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać przyprawione gruszki z pomarańczami i sosem karmelowym spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz gęstą pomarańczę, zmielony ras-el-hanout, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gruszki z sosem karmelowym, Gotowane gruszki z sosem karmelowym, oraz Ciasto czekoladowe bez mąki bez precla z przyprawionymi gruszkami i solonym sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Używając melon baller i zaczynając od dołu, rdzeń każdej gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melon
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon Baller
2
Cut cienki plaster off dno każdej gruszki, aby poziom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
3
Wymieszaj cukier i 1/4 szklanki wody w dużym dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować, aż syrop będzie głęboki bursztynowy kolor, szczotkowanie w dół boki patelni z mokrą szczotką ciasta i wirowanie patelni od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
4
Zdjąć patelnię z ognia; ubić na maśle, następnie 2 łyżki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
5
Gruszki w sosie karmelowym w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Posypać cynamonem. Przykryć i gotować na małym ogniu 10 protokół. Odkryć; posypać ras-el-hanout. Przykryć i nadal gotować, aż gruszki będą miękkie, od czasu do czasu łyżki sosu szkliwowego nad gruszkami i potrząsając patelni tak gruszki nie przyklejają, o 15 protokół. Ułóż plastry pomarańczy wokół gruszek; łyżka sosem karmelowym. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż plasterki pomarańczy zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
Plastry Pomarańczy
Ras El Hanout
Cynamon
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Umieść plastry pomarańczy na talerzach. Podstaw gruszki na plastrach pomarańczy. Łyżka sosu karmelowego i posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
Plastry Pomarańczy
Migdały
Gruszka
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
9
* Marokańska mieszanka przypraw dostępna w niektórych sklepach specjalistycznych i na rynkach Bliskiego Wschodu oraz pocztą z domu przypraw (312-274-0378; thespicehouse.com).