Przyprawa Dyniowa-Muffinki Żurawinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki,więc wypróbuj babeczki dyniowo-żurawinowe. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Za 34 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cukier granulowany, puree z dyni, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dynia Spice Cranberry Crunch Muffiny, Muffinki Z Przyprawami Żurawinowymi, oraz Babeczki Z Przyprawami Bananowo-Żurawinowymi dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: 12-filiżankowa patelnia do muffinek i wkładki do muffinek
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż 12-filiżankową patelnię do muffinek wkładkami do muffinek i lekko posmaruj sprayem do gotowania.
Połącz żurawinę i sok pomarańczowy w małej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej, przykryj miskę folią i zrób mały otwór, aby odpowietrzyć. Mikrofaluj, aż sok pomarańczowy będzie ciepły, około 1 minuty. Odłóż na bok, aby żurawina była pulchna, około 5 minut, a następnie odcedź sok.
Mąkę, cukier granulowany, przyprawę do ciasta dyniowego, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli ubić do średniej miski i odstawić.
W dużej misce wymieszaj masło, pulchną żurawinę, puree z dyni, mleko, jajka i skórkę pomarańczową.
Dodaj mieszankę mąki i przypraw do mieszanki dyni i delikatnie złóż ciasto, aż się po prostu połączy (jest w porządku, jeśli jest kilka grudek).
Podziel ciasto równomiernie między przygotowane muffinki i obficie posyp wierzch każdej muffinki cukrem turbinado.
Piecz na złoty kolor, a wykałaczka włożona na środek wyjdzie czysta, 20 do 24 minut. Schłodzić babeczki na patelni przez kilka minut przed przeniesieniem na ruszt, aby całkowicie ostygły.