Przepiórki w sosie żurawinowym
Przepiórki w sosie żurawinowym może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole sos przepis. Ten przepis służy 6 i kosztuje $10.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 834 kalorii, 73g białka, oraz 48 g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz mocno brązowy cukier, gałązki rukoli, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Przepiórki faszerowane Boudinem z sosem żurawinowo-Bourbonowym, Przepiórki z pilawem imbirowo-żurawinowym, oraz Pieczona Przepiórka z farszem żurawinowo-pomarańczowo-orzechowym.
Instrukcje
Usuń podroby i przycinaj szyje z przepiórek; zachowaj do innego użytku. Ptaki opłukać, osuszyć i lekko posypać solą i pieprzem.
Na głębokiej patelni o grubości 11-12 cali na średnim ogniu rozpuść 2 łyżki masła.
Dodaj tyle ptaków, ile zmieści się w patelni i brązowy ze wszystkich stron, 12 do 15 minut. Podnieś jako rumiane, umieścić w misce, i dodać pozostałe ptaki i więcej masła, w razie potrzeby, do patelni. Gdy wszystkie ptaki są poza patelnią, Odrzuć tłuszcz.
Na patelni dodaj żurawinę, 1 szklankę wody, brązowy cukier, ocet, cynamon, ziele angielskie i goździki. Wymieszać na dużym ogniu, aż się ugotuje. Powrót ptaków i zgromadzonych soków do patelni.
Przykryć i dusić na małym ogniu, przewracając ptaki po 10 minutach, aż uda będą miękkie po przekłuciu, w sumie 20 do 30 minut. Za pomocą szczelinowej łyżki przenieś ptaki na ciepły talerz.
Mąkę płynnie zmiksować z 2 łyżkami wody, następnie wymieszać na patelni. Mieszaj na dużym ogniu, aż sos dojdzie do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku, polać ptakami i udekorować półmisek rukolą.