Przepis Na Omurice
Need a danie główne bezglutenowe? Przepis Omurice może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Mieszanka piersi z kurczaka, śmietany, sosu ostrygowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Omurice, Omurice, oraz Omurice (Japoński Ryż Omletowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marynować kurczaka w sosie sojowym podczas przygotowywania wszystkich innych składników.
Jajka przełóż do miski wraz ze śmietaną i solą.
Ubij razem, aż mieszanina będzie jednolita w Kolorze.
Dodać olej roślinny i cebulę na patelni na średnim ogniu i podsmażyć cebulę, aż będą miękkie i po prostu zaczyna brązowy.
Dodać kurczaka i stir-smażyć, aż nie widać żadnych surowych stron już.
Dodaj ryż i rozbij go łopatką, aby równomiernie się rozgrzał.
Gdy ryż został rozgrzany przez, dodać ketchup i sos ostrygowy, i stir-smażyć, aż ryż jest równy kolor i ketchup jest po prostu zaczyna karmelizować. Doprawić czarnym pieprzem do smaku.
Talerz ryżu. Możesz użyć miski jako formy, aby nadać jej okrągły lub owalny kształt.
Podgrzać małą 8-calową patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu, aż umiarkowanie gorąca.
Dodać masło i wirować, aby stopić i równomiernie pokryć patelnię.
Dodać jajka i gotować, aż dolna warstwa jaj są ustawione (dno zacznie obracać nieprzezroczyste).
Delikatnie wymieszaj jajka, potrząsając patelnią, aby zdzielić niegotowane jajko.
Podgrzej ciepło na kilka sekund, aby jajko łatwiej wysunęło się z patelni (jajko powinno łatwo przesuwać się wokół patelni po wstrząśnięciu).
Umieść patelnię nad posmarowanym ryżem i delikatnie wysuń jajko z patelni na ryż.
Dekoruj ketchupem i pietruszką do smaku.