Przepis Na Baklawę Z Dyni

Przepis Na Baklawę Z Dyni
Przepis Dynia Baklava przepis jest gotowy w około 1 godzinę i 20 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 1 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. 52 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cytrynę, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Przepis Na Kubki Baklava, Prosty Przepis Na Baklavę, oraz Przepis na baklawę migdałowo-orzechową.

Instrukcje

1
Dodaj wodę, cukier i miód do średniej wielkości rondla i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Pozostawić na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać sok z cytryny i wyłączyć ogień. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Baklava: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło DNA i strony 9 x 13–calowe danie.Ciasto Phyllo jest dostarczane w opakowaniu zawierającym dwa mniejsze stosy. Każdy stos zawiera 20 arkuszy. Otwórz tylko jedno opakowanie na raz, ponieważ arkusze mają tendencję do wysychania. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Połóż dwa arkusze wewnątrz naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Rozprowadzić jedną łyżkę masła na wierzchu dwóch arkuszy phyllo. Stos jeszcze dwa arkusze na maślane arkusze następnie kolejną łyżkę masła. Powtarzaj, aż zużyjesz 12 arkuszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5
Dodać przyprawy do przecieru z dyni. 
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
PrzyprawyPrzyprawy
6
Na dwunastą warstwę rozprowadzić parzystą puree z dyni.  Powtórz proces z kolejnymi 10 warstwami i łyżką masła co dwa arkusze. Za pomocą ostrego noża pokroić baklawę na kwadraty, aby uzyskać 24 kawałki. Jednak nie wyciąć całą drogę w dół, tylko wyciąć w połowie, aż dotrzesz do dyni. Zapewni to wzrost tylko górnej części.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
7
Piec przez 25 minut w temperaturze 191°, następnie obrócić piekarnik do325 i piec przez kolejne 30 minut. Wyjmij baklavę i pozostaw w temperaturze pokojowej na 10 minut.Używając noża, ponownie przeciąć baklavę do samego końca. Łyżką stołową równomiernie wlać letni syrop wzdłuż linii cięcia. Upewnij się, że nie wylać go na całym, tylko między liniami. Odstawić baklavę na co najmniej cztery godziny przed podaniem. Syrop powinien być całkowicie wchłonięty. Nie przechowywać w lodówce.Więcej przepisów na deser z dyni na Food Republic: Pumpkin Pie Ice Cream
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
DyniaDynia
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
8
Pumpkin Ale Cinnamon
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
DyniaDynia
AleAle
9
Rolki
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
10
Sernik Z Dyni Gingersnap
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia2
Magazyn