Przepis Na Baklawę Z Dyni
Przepis Dynia Baklava przepis jest gotowy w około 1 godzinę i 20 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 1 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. 52 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cytrynę, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Przepis Na Kubki Baklava, Prosty Przepis Na Baklavę, oraz Przepis na baklawę migdałowo-orzechową.
Instrukcje
Dodaj wodę, cukier i miód do średniej wielkości rondla i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Pozostawić na wolnym ogniu przez 15 minut.
Dodać sok z cytryny i wyłączyć ogień. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Baklava: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło DNA i strony 9 x 13–calowe danie.Ciasto Phyllo jest dostarczane w opakowaniu zawierającym dwa mniejsze stosy. Każdy stos zawiera 20 arkuszy. Otwórz tylko jedno opakowanie na raz, ponieważ arkusze mają tendencję do wysychania.
Połóż dwa arkusze wewnątrz naczynia do pieczenia.
Rozprowadzić jedną łyżkę masła na wierzchu dwóch arkuszy phyllo. Stos jeszcze dwa arkusze na maślane arkusze następnie kolejną łyżkę masła. Powtarzaj, aż zużyjesz 12 arkuszy.
Dodać przyprawy do przecieru z dyni.
Na dwunastą warstwę rozprowadzić parzystą puree z dyni. Powtórz proces z kolejnymi 10 warstwami i łyżką masła co dwa arkusze. Za pomocą ostrego noża pokroić baklawę na kwadraty, aby uzyskać 24 kawałki. Jednak nie wyciąć całą drogę w dół, tylko wyciąć w połowie, aż dotrzesz do dyni. Zapewni to wzrost tylko górnej części.
Piec przez 25 minut w temperaturze 191°, następnie obrócić piekarnik do325 i piec przez kolejne 30 minut. Wyjmij baklavę i pozostaw w temperaturze pokojowej na 10 minut.Używając noża, ponownie przeciąć baklavę do samego końca. Łyżką stołową równomiernie wlać letni syrop wzdłuż linii cięcia. Upewnij się, że nie wylać go na całym, tylko między liniami. Odstawić baklavę na co najmniej cztery godziny przed podaniem. Syrop powinien być całkowicie wchłonięty. Nie przechowywać w lodówce.Więcej przepisów na deser z dyni na Food Republic: Pumpkin Pie Ice Cream