Przegrzebki Śródziemnomorskie
Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 64 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz przegrzebki morskie, makaron fusilli, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Przegrzebki z Herbed Brown Butter, Herbed Sałatka Śródziemnomorska, oraz Śródziemnomorski Herbed Pieczeń Wieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać przegrzebki pieprzem i 1/8 łyżeczki. sól. Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać pojedynczą warstwę przegrzebków; gotować 2 do 3 min. z każdej strony lub tylko do momentu twardego i rumianego po obu stronach.
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodaj pomidory i czosnek na patelni; gotować i mieszać na średnim ogniu 1 min. Wymieszać z winem, bulionem i oliwkami; dusić 2 min. lub dopóki ciecz nie zostanie zmniejszona o połowę.
Wymieszać 1 łyżkę. każdy szczypiorek, sok z mięty i limonki.
Dodać przegrzebki; wymieszać. Dusić na małym ogniu 1 min. lub aż do przegrzania.
Dodać makaron; wrzucić do herbu.
Przełożyć do miski; na wierzch z serem i pozostałym szczypiorkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.