Przegrzebki z polentą, grzybami, Sherry i natką pietruszki
Przegrzebki z polentą, grzybami, Sherry i natką pietruszki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 14g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.32 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sherry amontillado, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przegrzebki morskie z grzybami i Sherry, Przegrzebki z polentą Teff & Gourmet Mushrooms, oraz Dziki ryż z pieczarkami i pietruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wrzuć bułkę tartą z oliwą z oliwek i pietruszką w średniej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Oliwa Z Oliwek
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
2
Rozłóż na obramowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Piec na złoty i chrupiące, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie fajne. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Stopić 4 łyżki masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać grzyby i tymianek. Smażyć, aż grzyby będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Tymianek
6
Dodaj zieloną cebulę; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
7
Dodać Sherry; gotować, aż lekko zmniejszy się, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
8
Dodaj bulion. Gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
9
Dodać śmietanę; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 3 protokół. (Może być wykonany 3 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
10
Przynieś 4 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli do zagotowania w ciężkim średnim rondlu. Stopniowo ubijaj polentę. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Polenta gotować do miękkości, dodając więcej wody w razie potrzeby, jeśli zbyt grube, i ubijając często, o 20 protokół. Wymieszać 3 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem. Przykryj, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Masło
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
11
Podgrzać mieszankę grzybową. Stopić 2 łyżki masła w innej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Dodaj przegrzebki i smażyć, aż po prostu półprzezroczyste w centrum, o 1 minuta. Przegrzebki i soki wymieszać z grzybami. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
Przegrzebki
13
Podziel polentę na 6 talerzy. Łyżka scallop mieszaniny na polenta, posypać bułkę tartą nad, i służyć.
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.