Przegrzebki z jogurtem i koprem włoskim
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 20 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 35. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, ząbek czosnku, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Grillowane Przegrzebki Morskie I Koper Włoski, Fusilli z koprem, przegrzebkami i Pernod, oraz Linguine z przegrzebkami, koprem włoskim i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać koper włoski, pokroić na bok, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane z 2 stron, 6 protokół.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i szalotka, czosnek, tymianek i szafran i gotować, mieszając, aż szalotka zmięknie, 1 minutę.
Dodać bulion, przykryć i dusić na małym ogniu, obracając raz, aż Koper będzie miękki, 12 minut. Doprawić solą i pieprzem; wyrzucić tymianek.
W innej dużej patelni podgrzej olej roślinny. Przyprawić przegrzebki solą i pieprzem i dodać do patelni. Gotować na dużym ogniu, aż bogato rumiane na zewnątrz, ale ledwo gotowane w ciągu, O 1 minuta na stronę.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść koper włoski na talerze.
Podawać przegrzebki, solony jogurt i soki z kopru włoskiego obok.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.