Przegrzebki z brukselką
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać przegrzebki z brukselką spróbować. Jedna porcja zawiera 588 kalorii, 29g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.54 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, szczypiorek, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przegrzebki I Brukselka, Zapiekane przegrzebki z Pancettanem i brukselką, oraz Zapiekane przegrzebki z brukselką i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubić crme frache z drobno startą skórką z cytryny, świeżym sokiem z cytryny, pokrojonym szczypiorkiem i 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić cytrynowo-szczypiorkowym crme frache solą i pieprzem.
Na średniej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk. Obficie przyprawić przegrzebki solą i pieprzem i dodać je do patelni. Gotować przegrzebki na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż będą złote i tylko gotowane przez, o 5 protokół.
Przenieś przegrzebki na talerz; namiot z folią aluminiową, aby się ogrzać.
Tymczasem, w innym średnim patelni, gotować pancetta na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż rumiane i chrupiące, o 4 protokół.
Dodać brukselkę i szalotkę i gotować, mieszając, aż brukselka zmiękną, ale nadal jasnozielony, o 2 protokół. Off ciepła, mieszać w masło i czosnek i doprawić solą i pieprzem; przenieść na talerze i góry z przegrzebków.
Podawać z cytrynowo-szczypiorkowym crme frache.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.