Przegrzebki morskie z Guacamole
Przegrzebki morskie z Guacamole to hor d ' oeuvre, który służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 10g tłuszczu i w sumie 108 kalorii. Za 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Z łyżką wynik 74%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Gotuj książkę: zwęglone przegrzebki morskie z wędzoną solą morską, Smażone Przegrzebki Morskie, oraz Przegrzebki Morskie Adobo.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Dopraw przegrzebki solą i pieprzem i gotuj przez 1 1/2 minuty z każdej strony lub na złoty kolor. Za pomocą widelca grubo zetrzyj awokado z limonką i czosnkiem. Dodaj cebulę, kolendrę i ostry sos z czerwonej papryki, aby się zmiksować. Dopraw solą do smaku.
Odetnij skórkę z tostowego chleba i pokrój w 4 Trójkąty. Łyżka 1 łyżka guacamole na wierzchu każdego trójkąta tostowego.
Umieść przegrzebek na wierzchu guacamole.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to moje najlepsze typy przegrzebków. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Możesz spróbować Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)]()
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.