Przegrzebki curry z pomidorami
Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli 1,86 zł za porcję spada w budżecie, Curry przegrzebki z pomidorami może być wybitny bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz przegrzebki morskie, oliwę z oliwek, grecki jogurt i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Przegrzebki curry z pomidorami, Przegrzebki Morskie Curry, oraz Firecracker Curry Przegrzebki Z Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozprowadzić curry na małym talerzu. Doprawić przegrzebki solą i pieprzem. Dip każdy przegrzebek w proszku curry, więc są one powlekane lekko z każdej strony.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu aż do palenia.
Dodaj przegrzebki płasko w dół w jednej warstwie (nie tłum patelni i gotować partiami, jeśli to konieczne) i gotować bez ruchu przez dwie minuty, aż rumiane z jednej strony. Odwróć i gotuj przez kolejną minutę.
Dodaj pomidory na patelnię. Zmniejszyć ogień do minimum i dodać jogurt i sok z limonki. Rzucać, aby połączyć. Weź przegrzebki off ciepła i doprawić do smaku z solą i pieprzem. Top z kolendry i podawać.