Przegrzebek, Prosciutto i sałatka Mâche
Przegrzebek, Prosciutto i sałatka Mâche to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, prosciutto, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z mache, Prosciutto i pasternaku, Sałatka zapiekana z chrupkami Prosciutto, oraz Muszelki z burakami i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię (nie nieprzywierającą) na dużym ogniu, aż kropla wody skwierczy, gdy na nią rzuci.
Dodać olej z pestek winogron, następnie przegrzebki; doprawić 1/4 łyżeczki. sól. Smażone przegrzebki bez przenoszenia ich aż rumiane i łatwo zwrócił, 3 protokół. Obróć i brązową drugą stronę, 2 minuty.
Skórkę z cytryny i sok ubić z oliwą z oliwek i 1/2 łyżeczki. sól.
Gotować groch w rondlu z osolonej wrzącej wody, aż będzie miękki, 2 minuty na świeży, 30 sekund na zamrożony; odcedzić i spłukać zimną wodą.
Wrzucić mche, groszek i prosciutto z 2 łyżki. opatrunek. Ułóż na talerzu z przegrzebkami.
Skropić sosem do smaku i podawać natychmiast.
* Sucho zapakowane przegrzebki morskie pachną świeżo i są lekko lepkie, a płyn nie sączy się z nich; znajdź je w dobrych sklepach z owocami morza.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.