Provençal Beef Daube

Provençal Beef Daube
Prowansalska wołowina Daube to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wino, cebulę, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Beef Daube Provençal, Beef Daube Provençal, oraz Beef Daube Provencal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Uszczelnić i marynować w temperaturze pokojowej 30 minut, obracając torebkę od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Połączyć 1/2 szklanki wrzącej wody i grzybów; przykryć i odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
3
Odcedzić przez sito nad miską, zastrzegając grzyby i 1/4 szklanki płynu do namaczania. Posiekaj grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Mieszankę wołową posypać 1/4 łyżeczki soli. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj połowę mieszanki wołowiny na patelnię; smażyć 5 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umieść rumianą mieszaninę wołowiny w 6-litrowej kuchence elektrycznej. Powtórz procedurę za pomocą sprayu do gotowania i pozostałej mieszanki wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
8
Dodaj wino i bulion na patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wlać mieszaninę wina do powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
10
Dodać grzyby, 1/4 szklanki płynu do namaczania, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, oliwki i kolejne 5 składników (przez pomidory).
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
PomidorPomidor
OliwkiOliwki
SólSól
11
Na podwójną warstwę gazy umieścić ziarna pieprzu, gałązki pietruszki, gałązki tymianku, liść laurowy i skórkę pomarańczy. Zebrać krawędzie gazę razem; zabezpieczyć sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
12
Dodaj wiązkę gazową do powolnej kuchenki. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 6 godzin lub aż wołowina i warzywa będą miękkie. Wyrzucić wiązkę gazowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
WolnowarWolnowar
13
Połącz 1 łyżkę wody i skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do powolnego gotowania; gotować 20 minut lub do lekko gruby, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
15
Posypać posiekaną natką pietruszki i posiekanym tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
16
Jeszcze 3 sposoby z suszonymi borowikami
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone BorowikiSuszone Borowiki
17
Ponownie nawilż grzyby wrzącą wodą; użyj płynu do namaczania i grzybów do smaku risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
18
Zupy i gulasze wzbogacić moczącym płynem i grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
19
Użyj płynu do namaczania i grzybów jako bazy do sosu do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
GrzybyGrzyby
BazaBaza

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 funt cukinii,cały czarny pieprzcały czarny pieprz425Orzechy dowolne (posiekane)pomidory całe, odsączone i rozgniecionepomidory całe, odsączone i rozgniecione2largesmarchew obrana i cienko pokrojonamarchew obrana i cienko pokrojona1łodyga selera cienko pokrojonałodyga selera cienko pokrojona907Orzechy dowolne (posiekane)chuck bez kości pieczeń, przycięte i pokroić na kawałkichuck bez kości pieczeń, przycięte i pokroić na kawałki11 funt cukinii,skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana14Orzechy dowolne (posiekane)suszone borowikisuszone borowiki3gałązki pietruszki płaskiejgałązki pietruszki płaskiej2(zima)posiekane świeże płaskie liście pietruszkiposiekane świeże płaskie liście pietruszki2(może być lub przeglądać)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek6ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, niskosodowy bulion wołowybeztłuszczowy, niskosodowy bulion wołowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwki niçoise pestkoweoliwki niçoise pestkowe1Dużecebula, obrana i posiekanacebula, obrana i posiekana1inchskórka pomarańczowaskórka pomarańczowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku1(może być lub przeglądać)sól, podzielonasól, podzielona3gałązki tymiankugałązki tymianku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)makaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 19 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn