Prowansalska wołowina Daube to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wino, cebulę, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Beef Daube Provençal, Beef Daube Provençal, oraz Beef Daube Provencal dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Uszczelnić i marynować w temperaturze pokojowej 30 minut, obracając torebkę od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Połączyć 1/2 szklanki wrzącej wody i grzybów; przykryć i odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Woda
3
Odcedzić przez sito nad miską, zastrzegając grzyby i 1/4 szklanki płynu do namaczania. Posiekaj grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Mieszankę wołową posypać 1/4 łyżeczki soli. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Wołowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj połowę mieszanki wołowiny na patelnię; smażyć 5 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Umieść rumianą mieszaninę wołowiny w 6-litrowej kuchence elektrycznej. Powtórz procedurę za pomocą sprayu do gotowania i pozostałej mieszanki wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
8
Dodaj wino i bulion na patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Wlać mieszaninę wina do powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
10
Dodać grzyby, 1/4 szklanki płynu do namaczania, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, oliwki i kolejne 5 składników (przez pomidory).
Dodaj wiązkę gazową do powolnej kuchenki. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 6 godzin lub aż wołowina i warzywa będą miękkie. Wyrzucić wiązkę gazowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Wolnowar
13
Połącz 1 łyżkę wody i skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do powolnego gotowania; gotować 20 minut lub do lekko gruby, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
15
Posypać posiekaną natką pietruszki i posiekanym tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Tymianek
16
Jeszcze 3 sposoby z suszonymi borowikami
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Borowiki
17
Ponownie nawilż grzyby wrzącą wodą; użyj płynu do namaczania i grzybów do smaku risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Woda
18
Zupy i gulasze wzbogacić moczącym płynem i grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
19
Użyj płynu do namaczania i grzybów jako bazy do sosu do makaronu.