Provencal Seafood Bisque
Jeśli masz mniej więcej 45 minut spędzić w kuchni, prowansalskie Owoce morza Bisque może być wybitny bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.85 za porcję. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 26g białka, oraz 14g tłuszczu. 292 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka boczku, skórka pomarańczowa, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Prowansalskie Ciasto Z Owocami Morza, Prowansalski Gulasz Z Owoców Morza # SundaySupper, oraz Bisque Z Owocami Morza.
Instrukcje
Gotować boczek: gotować boczek na średnim ogniu w garnku 6 do 8 quart, aż będzie chrupiące.
Boczek wyjąć z garnka łyżką szczelinową. Odstawić na papierowy ręcznik, aby później użyć go do dekoracji.
Ugotować cebulę, seler, marchew: zwiększyć ogień do średniej wysokości i dodać cebulę, seler i marchew. Gotować przez 3-4 minuty, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta. Nie brązowiej.
Posypać wszystko solą, jak gotuje.
Dodaj rybę, pomidory i czosnek i gotuj przez kolejne 2-3 minuty, często mieszając.
Dodaj skórkę pomarańczową, cayenne i szafran, a następnie dodać zasobów skorupiaków lub cokolwiek zdjęcie używasz. W szczypcie można nawet użyć bulionu z kurczaka lub warzyw, ale smak zupy będzie inny. Dusić delikatnie-nie pozwól, aby się gotowało-przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zupę przecier: przygotuj kolejny garnek. Napełnij Blender jedną trzecią drogi zupą i zmiksuj ją na wysokim poziomie (zaczynając od niskiego, a następnie zwiększając do wysokiego) przez 1 minutę lub do momentu, gdy będzie dobrze przecierana. Pracę w partiach przecieru resztę zupy.
Przecieraną zupę wlać do czystego garnka.
Umieść zupę na średnim ogniu i dodaj śmietanę. Dobrze wymieszać i posolić, dodając w razie potrzeby. Nie pozwól, aby to się zagotowało! Albo pęknie.
Podajemy przyozdobione kawałkami boczku lub koperkiem, a obok chrupiącego chleba. Do tego pasuje wytrawna róża lub lekkie czerwone wino; proponuję Beaujolais lub Pinot Noir.