Prosty tort urodzinowy z lukrem Marshmallow
Prosty tort urodzinowy z polewą Prawoślazową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 859 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz vanillan ekstrakt, cukier granulowany, mąka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest idealny do Urodziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Prosty Domowy Tort Urodzinowy, Prosty Tort Urodzinowy Jagodowy Cytrynowy, oraz Tort urodzinowy z lukrem waty cukrowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: 2 okrągłe patelnie na ciasto (8 na 2 cale) i termometr do natychmiastowego odczytu
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Obficie posmarować dno i boki 2 patelni tortowych. Umieść rundę pergaminu na dnie każdej patelni i pokryj je masłem.
Umieść patelnie na blasze do pieczenia.
10 łyżek masła rozpuścić w małym garnku na małym ogniu.
Wyjmij garnek z kuchenki i pozwól mu lekko ostygnąć. Rezerwa.
W średniej misce przesiać razem sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia i mąkę.
W dużej misce, ubić jajka, cukier, wanilia, i śmietana razem, aż będzie gładka.
Dodaj mieszaninę mąki w małych partiach do mokrych składników, ubijając, jak idziesz, aby uniknąć tworzenia grudek. Zrobić dobrze w środku ciasta i wlać roztopione masło.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Złożyć w posiekanej czekoladzie
Podzielić ciasto między patelnie ciasto i rozłożone na poziomie góry. Delikatnie stuknij boki patelni, aby ciasto równomiernie się rozprowadzało. Przesuń blachę do środka piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 40 do 45 minut.
Wyjąć patelnie z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia ciasta na krótko. Odwróć ciasta z patelni na blasze wyposażonej w stojak z drutu i odkleić pergamin. Pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 45 minut przed lukier.
Wlej trochę wody, o głębokości około 2 cali, do rondla, aby utworzyć prowizoryczny podwójny kocioł.
Umieść patelnię na kuchence i doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Zanurz natychmiastowy termometr w gotującej się wodzie, aby wyczyścić wszelkie zanieczyszczenia z końca i sprawdzić, czy termometr działa.
W czystej, dużej misce wymieszać 5 łyżek chłodnej wody, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier, białka i syrop kukurydziany. Delikatnie opuść miskę nad gotującą się wodą. Wyłącz ogrzewanie pod garnkiem. Użyj elektrycznego ręcznego bijaka, aby ubić białka nad wodą. Nie pozostawiaj mieszaniny białek bez nadzoru ani nie przerywaj bicia w dowolnym momencie podczas tego procesu.
Po około 3 minutach wyjmij miskę z ognia, Ustaw trzepak i szybko ustaw temperaturę białek. Chcesz, aby osiągnąć 140 stopni F. jeśli mierzysz temperaturę, zanim osiągną ten punkt, natychmiast umieść miskę białek z powrotem nad wodą i wznów bicie, aż zostaną ukończone, dodatkowe 2 do 3 minut.
Wyjmij miskę z wody i złóż ekstrakt z wanilii. To powinno wyglądać jak puszystość prawoślazu. Odstawić lukier na bok, aby pozostawić mieszaninę do ostygnięcia. Mróz ciasto przez, jak mawiał mój ojciec, "glopping" lukier na całej górze i po bokach.