Proste Rolki Nori
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 380 kalorii, 52g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bambusowej maty do sushi, soli, octu ryżowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Nori Rolls, Shiitake Nori Rolls, oraz Nori, jajko i Roladki ziemniaczane.
Instrukcje
Ryż opłukać i odsączyć. Gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie połącz ocet, cukier i sól w małej misce.
Rozłóż ryż na dnie dużej, płytkiej miski.
Posypać mieszaninę octu na ciepłym gotowanym ryżu, mieszając delikatnie, aż dobrze wymieszane.
Pokroić tuńczyka na kawałki 1/4 - x 1/4-x 7-Cal (o szerokości pinkie). Siekanie grubych nadzień, takich jak krewetki, może ułatwić toczenie. Odstawić.
Wytnij arkusze nori, aby uzyskać 4 prostokąty (5 x 7 cali).
Umieść nori na bamboo sushi mat.
Rozłóż 1/2 szklanki mieszanki ryżu na jednym arkuszu nori, pozostawiając 3/4-calowy pasek nori na długiej stronie odsłonięty.
Umieścić tuńczyka i pożądane nadzienia wzdłuż środka ryżu. Trzymając nadzienia na miejscu w środku ryżu i zwijając matę bambusową, delikatnie naciskając, aż ryż i nori otaczają nadzienia. Przestań się toczyć w miejscu odsłoniętego paska nori. Podnieś lekko bambusową matę i obróć nori trochę, aby odsłonięty Pasek nori mógł uszczelnić rolkę. Naciśnij mat do uszczelnienia rolki.
Przeciąć rolkę na pół ostrym nożem, a następnie przeciąć każdą połowę dwa razy, aby uzyskać 6 równych kawałków. Powtórz z pozostałym ryżem, tuńczykiem, nori i nadzieniami.
Podawać z sosem sojowym, wasabi i imbirem, w razie potrzeby.