Proste Rolki Nori

Proste Rolki Nori
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 380 kalorii, 52g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bambusowej maty do sushi, soli, octu ryżowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Nori Rolls, Shiitake Nori Rolls, oraz Nori, jajko i Roladki ziemniaczane.

Instrukcje

1
Ryż opłukać i odsączyć. Gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie połącz ocet, cukier i sól w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Rozłóż ryż na dnie dużej, płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Posypać mieszaninę octu na ciepłym gotowanym ryżu, mieszając delikatnie, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
OcetOcet
4
Pokroić tuńczyka na kawałki 1/4 - x 1/4-x 7-Cal (o szerokości pinkie). Siekanie grubych nadzień, takich jak krewetki, może ułatwić toczenie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
TuńczykTuńczyk
5
Wytnij arkusze nori, aby uzyskać 4 prostokąty (5 x 7 cali).
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
6
Umieść nori na bamboo sushi mat.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
7
Rozłóż 1/2 szklanki mieszanki ryżu na jednym arkuszu nori, pozostawiając 3/4-calowy pasek nori na długiej stronie odsłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
RyżRyż
8
Umieścić tuńczyka i pożądane nadzienia wzdłuż środka ryżu. Trzymając nadzienia na miejscu w środku ryżu i zwijając matę bambusową, delikatnie naciskając, aż ryż i nori otaczają nadzienia. Przestań się toczyć w miejscu odsłoniętego paska nori. Podnieś lekko bambusową matę i obróć nori trochę, aby odsłonięty Pasek nori mógł uszczelnić rolkę. Naciśnij mat do uszczelnienia rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
RyżRyż
RolkaRolka
TuńczykTuńczyk
9
Przeciąć rolkę na pół ostrym nożem, a następnie przeciąć każdą połowę dwa razy, aby uzyskać 6 równych kawałków. Powtórz z pozostałym ryżem, tuńczykiem, nori i nadzieniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
RyżRyż
RolkaRolka
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
10
Podawać z sosem sojowym, wasabi i imbirem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
WasabiWasabi
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia27
Magazyn