Proste Risotto Z Homarem

Proste Risotto Z Homarem
Proste Risotto z homara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Mieszanka grochu, masła, bulionu z kurczaka o niższej zawartości sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem), Risotto Z Homarem, oraz Risotto Z Homarem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać homara; przykryć i gotować przez 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
3
Wyjąć homara z patelni; ostudzić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Usuń mięso z gotowanych ogonów homara, rezerwując muszle. Posiekaj mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
5
Umieścić muszle w dużej plastikowej torbie na suwak. Grubo rozdrabniać muszle za pomocą młotka do mięsa lub ciężkiej patelni. Powrót pokruszone muszle do mieszaniny bulionu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Przykryć i gotować przez 20 minut. Odcedzić mieszaninę skorupy przez sito nad miską, rezerwując bulion; wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszaniny bulionu do rondla; utrzymać ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
BulionBulion
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Torby ZiplocTorby Ziploc
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podgrzać 1 łyżkę masła w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać ryż do patelni; gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać w 1 szklance mieszaniny bulionu i gotować przez 5 minut lub aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, stale mieszając. Rezerwa 2 łyżki mieszanki bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 22 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
9
Zdjąć z ognia i wymieszać homara, zarezerwowane 2 łyżki mieszanki bulionu, 2 łyżki masła i zielony groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony GroszekZielony Groszek
HomarHomar
MasłoMasło
BulionBulion
10
Zrównoważony wybór: populacja homarów amerykańskich jest dobrze zarządzana w Kanadzie i USA.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 3 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn