Proste Kotlety Wieprzowe Karmelowo-Jabłkowe
Proste kotlety wieprzowe karmelowo-jabłkowe to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 30g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, masło, pekan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Jest idealny do Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Karmelowo-Jabłkowe, Kotlety Wieprzowe Karmelowo-Jabłkowe, oraz Kotlety Wieprzowe Citrus Caramel Apple dla podobnych receptur.
Instrukcje
Patelnia ciepła na średnim ogniu.
Saute kotlety, 5-6 minut, obracając od czasu do czasu, aż obie strony są równomiernie rumiane.
W małej misce połącz brązowy cukier, sól, pieprz, cynamon i gałkę muszkatołową.
Dodaj masło do patelni; wymieszać z brązową mieszaniną cukru i jabłek. Przykryć i gotować przez 3-4 minuty lub tylko do momentu, gdy jabłka będą miękkie.
Jabłka wyjąć łyżką szczelinową i ułożyć na kotletach; utrzymywać ciepło. Kontynuować gotowanie mieszaniny na patelni, odkryte, aż sos lekko zgęstnieje. Łyżka sosu na jabłka i kotlety.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.