Proste i pyszne Fondue serowe
Proste i pyszne Fondue serowe może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 760 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, chleb bochenkowy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Proste Fondue Z Serem Szwajcarskim, Proste Fondue Czekoladowe, oraz Proste Fondue Z Ciemnej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku z wystarczającą ilością wody do przykrycia; wymieszaj z solą. Doprowadzić wodę do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Ziemniaki odsączyć i odstawić.
Skrobię kukurydzianą i Likier kirsch wymieszać razem w małej misce, aż utworzy pastę; odstawić.
Połączyć białe wino i czosnek w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia. Powoli ubijać ser Emmentaler i Gruyere, około 1/2 szklanki na raz, pozwalając każdej partii stopić się przed wymieszaniem w następnej. Wymieszaj losowy wzór, aby zapobiec grudkowaniu się sera w kulkę.
Ubij w mieszaninie skrobi kukurydzianej i gałki muszkatołowej do sosu serowego; wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 8 do 10 protokół.
Przełożyć masę serową do garnka do fondue.
Podawać z ugotowanymi czerwonymi ziemniakami i francuskim chlebem do maczania; udekorować perłową cebulą i korniszonami.