Proste Ciasto Truskawkowe
Proste ciasto truskawkowe może być tylko deser szukasz. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 295 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką truskawki, cukier, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez SippitySup. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Proste Ciasto Truskawkowe, Proste Ciasto Truskawkowo-Cytrynowe, oraz Strawberry & Chocolate Bundt Cake: Simple Perfection dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Posmaruj 10-calowy talerz ciasta.Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski.
Dodaj jajko, mleko i wanilię do małej miski i lekko ubić je razem za pomocą widelca. Odłóż to na bok.
Wsypać zmiękczone masło i 1 szklankę cukru do miski za pomocą miksera ręcznego lub małego miksera stojącego, wymieszać je razem na średniej prędkości do bladego i puszystego, o 3 protokół. Bardzo duĺľa miska miksera stojÄ ... cego jest zbyt duĺľa, aby wykonaÄ ‡ efektywnÄ ... pracÄ™z tak maĹ 'Ä ... iloĹ" ciÄ.... Dlatego wybrałem mikser ręczny.Gdy mieszanina jest lekka i puszysta, zmniejszyć prędkość do średnio-niskiej; wymieszać w mieszaninie jaj, mleka i wanilii.Resztę przepisu najlepiej zakończyć mieszaniem ręcznym. Ponieważ łatwo jest przepracować ciasto. Zbyt dużo mieszania i mąka może zacząć rozwijać zbyt silną strukturę glutenu, dzięki czemu ciasto â € œbreadyâ€. Należy więc stopniowo mieszać mieszaninę mąki z masłem, mlekiem i mieszaniną jaj za pomocą drewnianej łyżki.Ciasto będzie dość grube. Ale to jest w porządku.Dno puszki wyłożyć z ½ pokrojonych truskawek. Następnie przenieś ciasto na talerz ciasta i rozłóż je na truskawkach, które leżą na dnie.Resztę truskawek ułożyć na cieście, ściąć boki i jak najbliżej siebie. Wepchnij je trochę do ciasta.
Pozostałe 2 łyżki cukru posypać wierzchem ciasta.
Piec ciasto przez 10 minut. Następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni.
Piec do momentu, aż ciasto będzie złocisto-brązowe i twarde w dotyku, około 50-55 minut. Sprawdzić doneness przez czubkiem noża. Powinno być czyste.
Niech ostygnie w talerzu ciasto na stojaku z drutu.
Podawać z lodami. Ciasto można przechowywać w temperaturze pokojowej, luźno przykryte, do 2 dni