Proste Ciasto Truskawkowe

Proste Ciasto Truskawkowe
Proste ciasto truskawkowe może być tylko deser szukasz. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 295 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką truskawki, cukier, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez SippitySup. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Proste Ciasto Truskawkowe, Proste Ciasto Truskawkowo-Cytrynowe, oraz Strawberry & Chocolate Bundt Cake: Simple Perfection dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Posmaruj 10-calowy talerz ciasta.Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Dodaj jajko, mleko i wanilię do małej miski i lekko ubić je razem za pomocą widelca. Odłóż to na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wsypać zmiękczone masło i 1 szklankę cukru do miski za pomocą miksera ręcznego lub małego miksera stojącego, wymieszać je razem na średniej prędkości do bladego i puszystego, o 3 protokół. Bardzo duĺľa miska miksera stojÄ ... cego jest zbyt duĺľa, aby wykonaÄ ‡ efektywnÄ ... pracÄ™z tak maĹ 'Ä ... iloĹ" ciÄ.... Dlatego wybrałem mikser ręczny.Gdy mieszanina jest lekka i puszysta, zmniejszyć prędkość do średnio-niskiej; wymieszać w mieszaninie jaj, mleka i wanilii.Resztę przepisu najlepiej zakończyć mieszaniem ręcznym. Ponieważ łatwo jest przepracować ciasto. Zbyt dużo mieszania i mąka może zacząć rozwijać zbyt silną strukturę glutenu, dzięki czemu ciasto â € œbreadyâ€. Należy więc stopniowo mieszać mieszaninę mąki z masłem, mlekiem i mieszaniną jaj za pomocą drewnianej łyżki.Ciasto będzie dość grube. Ale to jest w porządku.Dno puszki wyłożyć z ½ pokrojonych truskawek. Następnie przenieś ciasto na talerz ciasta i rozłóż je na truskawkach, które leżą na dnie.Resztę truskawek ułożyć na cieście, ściąć boki i jak najbliżej siebie. Wepchnij je trochę do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Mikser StojącyMikser Stojący
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Pozostałe 2 łyżki cukru posypać wierzchem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
5
Piec ciasto przez 10 minut. Następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec do momentu, aż ciasto będzie złocisto-brązowe i twarde w dotyku, około 50-55 minut. Sprawdzić doneness przez czubkiem noża. Powinno być czyste.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
7
Niech ostygnie w talerzu ciasto na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
8
Pokroić w kliny.
9
Podawać z lodami. Ciasto można przechowywać w temperaturze pokojowej, luźno przykryte, do 2 dni
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn