Prosta Lasagna
Prosta lasagne wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 3 porcje z 507 kalorii, 33g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Za $1.98 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga sera ricotta, makaronu lasagne bez gotowania, parmezanu i częściowo odtłuszczonego sera mozzarella. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solid spoonacular wynik 51%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Prosta Lasagna, Prosta Lasagne Crockpot, oraz Prosta Lasagne Ravioli.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj ser ricotta, parmezan i jajko; odstawić.
Rozłóż 1/3 szklanki sosu w 8-calowym. x 4-w. Bochenek pokryty sprayem do gotowania. Na wierzch z jednym makaronem.
Rozłóż 1/3 szklanki sosu na brzegach makaronu. Na wierzch z jedną trzecią zarezerwowanej mieszanki serów i 1/3 szklanki sera mozzarella. Powtórz warstwy dwa razy. Na wierzch z pozostałym makaronem i sosem.
Przykryj i piecz w temperaturze 400° przez 25 minut. Odkryć; posypać pozostałym serem mozzarella; piec 5-10 minut dłużej lub do stopienia sera.
Odstaw na 10 minut przed cięciem.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne działa naprawdę dobrze z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Kolor: Jasny granat czerwony. Bukiet: złożony i rozwinięty z aromatami dojrzałych owoców. Smak: intensywny i bogaty z dużą wagą i ekstraktem, słodycz dojrzałych owoców utrzymuje się na długim finiszu. Zalecane z: kaczką, ptakami łownymi i daniami z czerwonego mięsa. Doskonałe połączenie z wyśmienitym daniem sera.