Prosecco-Malinowy Gelée
Prosecco - malinowy Gelée to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 128 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, sok z cytryny, wodę z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto migdałowe z kremem z twarogu cytrynowego i malinowym żelem, Malinowa Limoncello Prosecco, oraz Limoncello Raspberry Prosecco Cooler dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść maliny, 1/4 szklanki cukru i 1 łyżkę soku z cytryny w średniej misce; wrzuć delikatnie, aby połączyć.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż maliny uwolnią swoje soki, rzucając od czasu do czasu, 20-30 minut.
Umieść 1/2 szklanki Prosecco w małej misce.
Posypać żelatynę i odstawić 5 minut, aby zmiękczyć. Doprowadzić 1 szklankę Prosecco do wrzenia z 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia.
Przenieść mieszaninę żelatyny do dużego dzbana.
Dodać maliny z sokami, Pozostałe Prosecco, pozostały 1 łyżkę soku z cytryny i wodę z kwiatu pomarańczy (jeśli używasz), mieszając, aby rozpuścić cukier.
Za pomocą łyżki szczelinowej podziel raspberries równo między szklanki coupe lub inne małe, płytkie szklanki lub filiżanki. Divide
Mieszanka Prosecco równo między szklankami, około 3/4 szklanki na szklankę. Schłodzić gelée do jędrności, około 3 godzin. DO AHEAD: Gelées mogą być wykonane do 2 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.