Prosciutto-Zawinięte Nadziewane Piersi Z Kurczaka
Prosciutto zawinięte nadziewane piersi z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 591 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.71 za porcję. 465 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz wiśnie, ser parmigiano-reggiano, prosciutto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prosciutto-Zawinięte Nadziewane Piersi Z Kurczaka, Piersi Z Kurczaka Zawijane Prosciutto, oraz Prosciutto-zawinięte piersi z kurczaka ze szpinakiem i pomidorem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Posmaruj wnętrze patelni odpornej na piekarnik olejem roślinnym. Odstawić.
Wymieszaj wiśnie, bułkę tartą, żółtko jaja, ser Parmigiano-Reggiano, oliwę z oliwek, tymianek, oregano, czosnek, sól, czarny pieprz i pieprz cayenne do połączenia.
Wytnij 1-calowe rozcięcie w każdej piersi kurczaka, krojąc pod kątem od grubego końca piersi w kierunku cieńszego końca.
Otwórz klapkę i umieść jedną pierś kurczaka z masłem między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno tłucz kurczaka gładką stroną młotka mięsnego do grubości 1/2 cala. Powtórz z drugą piersią.
Umieść połowę farszu na każdej piersi kurczaka, umieść każdą pierś na kawałku plastikowej folii i zwinąć w ciasną rolkę, skręcając końce plastikowej folii, aby utworzyć ciasne opakowanie.
Na kawałku folii, lekko nakładają się 2 plastry prosciutto, aby były tak szerokie, jak zwinięta pierś z kurczaka. Rozpakuj zwiniętą pierś z kurczaka i umieść pierś na jednym końcu prosciutto.
Roll prosciutto wokół nadziewane piersi za pomocą plastiku do ciasnej rolki. Powtórz z drugą nadziewaną piersią i pozostałymi 2 plastrami prosciutto.
Połóż 4 kawałki sznurka na desce do krojenia, około 1 cala od siebie.
Umieść roladę kurczaka na sznurkach i zawiąż je w węzeł, aby kurczak się nie rozwijał. Powtórz dla drugiej nadziewanej piersi.
Umieścić nadziewane, zwinięte piersi kurczaka w przygotowanej patelni i piec w nagrzanym piekarniku, aż prosciutto jest rumiane i chrupiące, a kurczak nie jest już różowy, o 25 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Wyjąć kurczaka na talerz i luźno przykryć folią aluminiową.
Spuścić tłuszcz z patelni zgodnie z potrzebami, pozostawiając sok i rumiane kawałki.
Wlać bulion z kurczaka i ocet balsamiczny i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, podczas skrobania rumiane kawałki z dna patelni, aż płyn zmniejszy się o połowę, 5 do 6 protokół.
Zdjąć z ognia, dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia. Doprawić solą i czarnym pieprzem do smaku.
Usunąć sznurek z piersi kurczaka; pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Podawać skropione sosem z patelni.