Prosciutto, Mozzarella i rukola Panini

Prosciutto, Mozzarella i rukola Panini
Przepis Prosciutto, Mozzarella, i rukola Panini może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 45 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 16G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka lekko rukoli, ocet balsamiczny, częściowo odtłuszczone ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Mozzarella & prosciutto panini, Prosciutto, kurki i Mozzarella Panini, oraz Grillowany bakłażan, rukola i Mozzarella Panini.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 4 składniki w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Szczotka Wyciąć Boki chleba z vinaigrette. Ułóż prosciutto i dalej 3 składniki na dolnej połowie chleba; zastąpić górną połowę chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
ProsciuttoProsciutto
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
3
Pokroić bochenek na pół w poprzek i zalać sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
4
Podgrzej dużą patelnię grillową lub patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj połówki kanapki do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Umieść ciężką patelnię na kanapkach, aby je zważyć. Gotować 3 minuty z każdej strony lub aż chleb jest tosty i topi się ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Pokrój każdą kanapkę na pół ponownie, tworząc 4 równe porcje.
8
Podawać natychmiast.
9
Uwaga: focaccia może zostać zastąpiona przez ciabattę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiabattaCiabatta
FocacciaFocaccia
10
Panini (pah-NEE-nee) tłumaczy się jako "bułki" lub "mały chleb", ale we Włoszech nazwa jest synonimem kanapek.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti D. O. C. G. (). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn