Prosciutto i kanapki z jajkiem gotowanym w sosie musztardowo-winnym

Prosciutto i kanapki z jajkiem w koszulce z sosem musztardowo-winnym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 950 kalorii, 35g białka, oraz 70 g tłuszczu. Na 11,61 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz prosciutto, wino, mix sałatka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Śniadanie Bruschetta z Prosciutto, jajka w koszulce, i Ciepłej musztardy Vinaigrette, Prosciutto zawinięte szparagi z gotowanym jajkiem i sosem holenderskim, oraz Jajka Gotowane W Sosie Z Czerwonego Wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, widelcem, wymieszać masło i 1 łyżkę musztardy.
Połączyć Wino i szalotki w 1 1/2 - do 2-Quart patelni; mieszać często na średnim ogniu, aż ciecz jest prawie odparowany, 5 do 6 minut.
Ubij śmietanę i pozostałą 1 łyżkę musztardy. Dusić, często mieszając, aż sos jest zredukowany do 1 szklanki i jest wystarczająco gęsty, aby płaszcz łyżkę w aksamitnej warstwie, 8 do 10 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Tymczasem, w patelni 5-do 6-quart na dużym ogniu, doprowadzić 4 cale wody do wrzenia. Łyżką z rowkiem zanurz każde całe jajko w wodzie na 10 sekund. Podnieś.
Wylej wszystko, ale 1 cal wody; zmniejszyć ciepło tak pęcherzyki na dnie patelni pop do powierzchni tylko od czasu do czasu.
Rozprowadzić 1 1/2 łyżeczki masła musztardowego po jednej stronie każdej kromki chleba.
Lay, maślane stronie w dół, na patelni lub w dwóch 10-do 12-calowych patelni na średnim ogniu; rozłożyć pozostałą mieszaninę masła na szczytach plasterków. Gdy dna są lekko rumiane, w ciągu około 3 minut obróć plastry. Wierzch równo z serem. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Pojedynczo, rozbij jaja i trzymając blisko powierzchni wody, otwórz się i pozwól jaju wsunąć. Gotować do pożądanej doneness (poke łyżką do sprawdzenia), 4 minuty na miękkie żółtka.
Kiedy ser na kanapkach zaczyna się topić, w ciągu 2 do 3 minut, top z prosciutto; gotować, aż ciepłe, o 2 protokół.
Mieszanka sałat na talerzach.
Przenieś kanapkę do każdego Kopca. Łyżką szczelinową podnieś jajka w koszulce z wody i ustaw po dwa na każdej kanapce. Chochla musztardowo-winnym sosem na jajka.
Podawać natychmiast, dodając więcej soli i pieprzu do smaku.
Nuty: masło musztardowe i sos musztardowo-winny (kroki 1 i
można zrobić do 1 dnia do przodu; przykryć każdy i schłodzić. Ciepły sos na małym ogniu lub podgrzać w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%), mieszając od czasu do czasu, do użycia.
Udekoruj kanapki świeżym szczypiorkiem.