Prosciutto I Fontina Panini Z Pesto Z Rukoli
Prosciutto i Fontina Panini z pesto rukola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 775 kalorii, 26g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka rukoli dla niemowląt, ciabatta, prosciutto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosciutto & Fontina Panini Z Pesto Z Rukoli I Marynowaną Shal, Prosciutto, Fontina i figi Panini, oraz Panini z Prosciutto, Fontiną, szpinakiem i wolno pieczonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać marynowane szalotki: doprowadzić do wrzenia cydr, cukier i sól w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez minutę, aż cukier się rozpuści, a następnie wlać gorący płyn na szalotki w małej misce lub słoiku, aby były całkowicie zanurzone. Pozostawić na 20 minut, a następnie umieścić w hermetycznym pojemniku, aż będzie gotowy do użycia. Można to zrobić do tygodnia wcześniej.
Zrób pesto: w małym robocie kuchennym pulsuj orzeszki piniowe i czosnek, aż grubo posiekasz.
Dodać rukolę, sok z cytryny i sól i pulse połączyć. Wlać oliwę z oliwek i nadal mieszać, aż wszystkie składniki zostaną drobno posiekane, a pesto będzie gładkie i kremowe. Smak do przypraw i dodać więcej soli, jeśli to konieczne.
Umieścić dwa kromki skorupy chleba bok w dół na blasze i tosty w piekarniku przez 3-5 minut, aż zacznie chrupiące, ale nie całkowicie rumiane. Dolną połowę chleba równomiernie posmarować pesto i ułożyć plastry sera w jednej warstwie. Powrót tylko tę kromkę chleba do piekarnika i kontynuować toast, aż ser się stopi, o 3-5 minut.
Drugą kromkę chleba posmarować pozostałym pesto i ułożyć marynowaną szalotkę na wierzchu, a następnie prosciutto. Połówki kanapki razem.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. W zależności od wielkości patelni i wielkości ciabatta, być może będziesz musiał przeciąć kanapkę na pół. Ustaw górną stronę kanapki w dół na patelni i wagi go z mniejszą patelnią i / lub ciężkiej miski tak chleb jest kruszony i spłaszczony, jak to tosty. Gdy chleb rumiany, powtórz po drugiej stronie. Po zakończeniu, panini powinny być rumiane, chrupiące i spłaszczone, i powinny mieć ser sączy z niego. Toast pozostałą połowę (w razie potrzeby), a następnie pokroić go ponownie, aby utworzyć cztery kanapki.