Prosciutto Consommé z rukolą i melonem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Prosciutto Consommé z Arugulanem i melonem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 765 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz białka jaj, kantalupa, marchew, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać kantalupę, możesz podążać tym daniem głównym z Sorbet Z Kantalupy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z rukoli z melonem i Prosciutto, Grillowana Pizza Z Prosciutto, Melonem, Rukolą I Creme Fraiche, oraz Prosciutto Consomme z krewetkami i jajkami na bekonie.
Instrukcje
Za pomocą ostrego noża usuń skórę z prosciutto i pokrój ją na 1-calowe kawałki.
Mięso prosciutto i tłuszcz pokroić na 1-calowe kawałki i grubo zmielić w maszynce do mięsa lub grubo posiekać w robocie kuchennym, pulsując kilka razy.
Przełożyć mieloną prosciutto i kawałki skóry do dużego garnka do zupy.
Dodać marchewkę, cebulę, czosnek, nasiona kopru włoskiego i rozmaryn i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż tłuszcz jest renderowany, o 10 protokół.
Dodać zimną wodę i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż bulion jest aromatyczny i zredukowany do 10 filiżanek, o 1 1/2 godziny. Odcedzić bulion do czystego garnka do zupy i przechowywać w lodówce do ostygnięcia. Odrzuć ciała stałe.
Odtłuścić tłuszcz z bulionu i wyrzucić. W średniej misce zagnieść mieloną wieprzowinę z białkami i sokiem z cytryny i wymieszać z zimnym bulionem prosciutto. Powoli doprowadzaj bulion do gotowanego na wolnym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina wieprzowiny całkowicie wzrośnie do góry. Delikatnie wymieszaj, aby usunąć wieprzowinę z dna garnka. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, bez zakłóceń, przez 15 minut. Za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej delikatnie usuń "tratwę" z bulionu i wyrzuć.
Przełożyć sito gazą. Odcedzić consomm do rondla. Usuń pozostały tłuszcz z powierzchni. Przyprawić consomm solą i ogrzać.
Umieść kulki melona i wstążki prosciutto w 4 płytkich miseczkach do zupy i top z rukolą. Chochla 1 szklanka ciepłego consomm do każdej miski i służyć.