Prosciutto Consommé z rukolą i melonem

Prosciutto Consommé z rukolą i melonem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Prosciutto Consommé z Arugulanem i melonem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 765 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz białka jaj, kantalupa, marchew, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać kantalupę, możesz podążać tym daniem głównym z Sorbet Z Kantalupy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z rukoli z melonem i Prosciutto, Grillowana Pizza Z Prosciutto, Melonem, Rukolą I Creme Fraiche, oraz Prosciutto Consomme z krewetkami i jajkami na bekonie.

Instrukcje

1
Za pomocą ostrego noża usuń skórę z prosciutto i pokrój ją na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Mięso prosciutto i tłuszcz pokroić na 1-calowe kawałki i grubo zmielić w maszynce do mięsa lub grubo posiekać w robocie kuchennym, pulsując kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
3
Przełożyć mieloną prosciutto i kawałki skóry do dużego garnka do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać marchewkę, cebulę, czosnek, nasiona kopru włoskiego i rozmaryn i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż tłuszcz jest renderowany, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodać zimną wodę i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż bulion jest aromatyczny i zredukowany do 10 filiżanek, o 1 1/2 godziny. Odcedzić bulion do czystego garnka do zupy i przechowywać w lodówce do ostygnięcia. Odrzuć ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Odtłuścić tłuszcz z bulionu i wyrzucić. W średniej misce zagnieść mieloną wieprzowinę z białkami i sokiem z cytryny i wymieszać z zimnym bulionem prosciutto. Powoli doprowadzaj bulion do gotowanego na wolnym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina wieprzowiny całkowicie wzrośnie do góry. Delikatnie wymieszaj, aby usunąć wieprzowinę z dna garnka. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, bez zakłóceń, przez 15 minut. Za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej delikatnie usuń "tratwę" z bulionu i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
ProsciuttoProsciutto
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
SkimmerSkimmer
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Przełożyć sito gazą. Odcedzić consomm do rondla. Usuń pozostały tłuszcz z powierzchni. Przyprawić consomm solą i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Umieść kulki melona i wstążki prosciutto w 4 płytkich miseczkach do zupy i top z rukolą. Chochla 1 szklanka ciepłego consomm do każdej miski i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
MelonMelon
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn