Profiteroles z lodami kawowymi
Profiteroles z lodami kawowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 915 kalorii, 13g białka, oraz 58 g tłuszczu. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka dobrej jakości słodko-gorzkiej czekolady, koniak, lody kawowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Profiteroles z lodami kawowymi, Profiteroles z kawą bitą śmietaną, oraz Profiteroles Z Lodami Kawowymi I Sosem Czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Schłodzić małą metalową patelnię do pieczenia w zamrażarce. Uformować 18 kulek lodów z miarką i zamrozić na schłodzonej patelni co najmniej 1 godzinę (dzięki temu serwowanie będzie szybsze).
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku. Masło dużą blachę do pieczenia.
Masło, wodę i sól zagotować w małym ciężkim rondlu, mieszając, aż masło się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej, następnie dodać mąkę na raz i gotować, ubijając drewnianą łyżką, aż mieszanina odciągnie się od strony patelni i utworzy kulkę, około 30 sekund.
Przenieść mieszaninę do miski i lekko ostudzić, 2 do 3 protokół.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając mikserem elektrycznym po każdym dodaniu.
Przenieść ciepłą mieszaninę do worka z ciastem i rury 18 kopców (około 1 1/4 cala szerokości i 1 cala wysokości) 1 cal od siebie na blasze do pieczenia.
Piec do puffed i złoty kolor, 20 do 25 minut w sumie. Nakłuj każdy profiterol raz szaszłykiem, a następnie wróć do piekarnika do wyschnięcia, podtrzymując drzwi piekarnika lekko uchylone, 3 minuty. Schłodzić na prześcieradle na stelażu.
Podgrzać cukier w 2-kwartowym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając widelcem, aby równomiernie podgrzać cukier, aż zacznie się topić, a następnie przestać mieszać i gotować, od czasu do czasu wirując patelnię, aby cukier stopił się równomiernie, aż stanie się ciemny bursztyn.
Zdjąć z ognia, następnie dodać śmietanę i szczyptę soli(mieszanina będzie bąbelków i pary). Ponownie ogrzać i gotować, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę, ubijając aż się stopi, następnie ubić wanilią i koniakiem (jeśli używasz). Trzymaj ciepło, przykryte.
Połowę profiteroli poziomo, a następnie wypełnić każdy z kulką lodów. Umieść 3 profiterole na każdym talerzu i obficie skropić ciepłym sosem czekoladowym.
* Kulki lodowe można zamrażać do 1 dnia (po 1 godzinie przykryć folią).* Profiterole można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Recrisp na blasze do pieczenia w piekarniku 191° 5 minut. Schłodzić przed napełnieniem.