Profiteroles
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj Profiteroles. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 280 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, cukier granulowany, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Profiteroles, Profiteroles, oraz Profiteroles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić na bok.
Rozgrzać masło, mleko, odmierzoną wodę, cukier i sól w średnim rondlu na średnim ogniu, aż masło stopi się i płyn dojdzie do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj mąkę na raz i energicznie mieszaj drewnianą łyżką, aż dobrze się włączysz. Gotować, stale mieszając, aż ciasto wygląda lśniąco i jest gładkie w dotyku, a na dnie patelni uformowała się cienka folia, około 5 minut. (Ciasto z łatwością uformuje 1 dużą kulkę.)
Przenieść ciasto do miski miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy i pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut. W międzyczasie napełnij małą miskę wodą i odstaw ją na bok.Z mikserem na średniej-niskiej prędkości, ubić jaja 1 na raz, pozwalając każdemu jaju całkowicie włączyć przed dodaniem następnego, aż mieszanina będzie gładka, lepka i błyszcząca, łącznie około 4 do 5 minut.
Przenieść ciasto do dużego zamykanego worka i odciąć około 3/4 cala od jednego rogu torby. Rury 12 (2-cal szerokości) okrągłe kopce na przygotowanej blachy do pieczenia, upewniając się, że są o 1 1/2 cala od siebie. Zanurz palec w misce z wodą i wygładź wierzch każdego Kopca.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, zmniejsz temperaturę do 177° i piec, aż ptysie będą złocistobrązowe, przewiewne i całkowicie suche w środku, około 45 do 50 minut. (Nie otwieraj drzwi piekarnika, dopóki nie upłynie co najmniej 45 minut.)
Śmietanę, mleko, wodę, kakao w proszku, syrop kukurydziany i sól połączyć w średnim rondlu. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, ubijając, aż kakao w proszku całkowicie się rozpuści.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę, masło i wanilię. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i sos będzie gładki; Ustaw aside.To montaż: gdy jest gotowy do podania, przeciąć schłodzone chrupki na pół poziomo.
Umieść gałkę lodów w dolnej połowie każdego puffu. Wymień Topy i skropić żądaną ilość sosu czekoladowego.