Precel i parmezan chrupiący kurczak
Precel i parmezan Crusted Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, zmielony tymianek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać precle, można śledzić to danie główne z Precelki Z Masłem Orzechowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Spróbuj Precel-Crusted Chicken, Szaszłyki Z Kurczaka Z Preclem, oraz Precel-Crusted Chicken Nuggets dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać oliwę z oliwek, mielony czosnek, bazylia, rozmaryn, tymianek i czarny pieprz.
Umieść piersi kurczaka między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno wbić kurczaka gładką stroną młotka mięsnego do grubości około 1 cala.
Przełożyć piersi z kurczaka do miski z marynatą z oliwy z oliwek; przykryć i schłodzić na noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść precle i parmezan w robocie kuchennym; pulsuj, aż precle zostaną drobno zmiażdżone i połączone z serem.
Wymieszać natkę pietruszki i czosnek w proszku przez pulsowanie raz lub dwa razy.
Przenieść mieszaninę do płytkiego naczynia.
Kurczaka wyjąć z marynaty i strząsnąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Naciśnij kurczaka do mieszanki precel, powłoki po obu stronach.
Ułóż kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Posypać na wierzchu około 1 łyżki dodatkowej mieszanki precli.
Piersi z kurczaka piec w nagrzanym piekarniku, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą jasne, około 30 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Kurczaka przykryć foliowym namiotem i odstawić na 10 do 15 minut przed krojeniem i podaniem.