Precel dorsz w sosie morelowym Dijon

Precel dorsz w sosie morelowym Dijon
Dorsz w skorupkach precla z sosem morelowym Dijon może być właśnie głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 385 kalorii, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 16% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 28 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz pietruszkę o płaskich liściach, pół na pół, sos sałatkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżką wynik 61% to danie jest solidne. Spróbuj Super Precel Kurczak z pikantnym sosem miodowym Dijon, Orzechowo-skorupowy Halibut z sosem śmietanowym Dijon, oraz Precel-chipsy marynowane z sosem musztardowym podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz sos sałatkowy i przyprawioną sól w małej misce. Precle impulsowe w robocie kuchennym, aż precle zostaną drobno posiekane, pozostawiając kilka małych kawałków; to daje około 1 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
Opakowanie Grubych Precli Połamanych Na KawałkiOpakowanie Grubych Precli Połamanych Na Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Miejsce w płytkim talerzu.
3
Rozłożyć każdą stronę ryby mieszanką sosu sałatkowego; obtoczyć pokruszonymi precelkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Opakowanie Grubych Precli Połamanych Na KawałkiOpakowanie Grubych Precli Połamanych Na Kawałki
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Rozgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Smażyć rybę powoli, gotując 3 do 4 minut z każdej strony (lub do momentu, gdy złocistobrązowa i temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F), dodając dodatkowy olej, jeśli to konieczne. Trzymaj ryby w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Konfitury morelowe, musztardę Dijon i pół na pół ubić w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż sos będzie kremowy i lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Podawać sos nad rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
W razie potrzeby udekorować świeżą posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa naprawdę dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy ściśle skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z nutami pestek, wykazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspartą elegancką kwasowością i pikantnością, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn