Prawie słynne gofry pekanowe
Almost-Famous Pecan Waffles mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru śniadaniowego. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,3 dolara za porcję. Jedna porcja zawiera 458 kalorii , 7 g białka i 24 g tłuszczu . 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką jajko, sodę oczyszczoną, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 48% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Almost Heaven Cake , Almost Guilt Free Mac and Cheese i Almost Whole Wheat Bread .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Rozłóż orzechy pekan na blasze do pieczenia i piecz, aż się zrumienią, przez 5–7 minut.
Ostudź, a następnie posiekaj. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 200 stopni F.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Ubij jajko, mleko, maślankę i wanilię w osobnej misce, aż się połączą. Wymieszaj mieszankę jajek, roztopione masło i smalec z suchymi składnikami, aż się połączą. (Ciasto będzie grudkowate.)
Rozgrzej żelazko do gofrów i posmaruj je roztopionym masłem. Wlej trochę ciasta do żelazka (około 1/2 szklanki, w zależności od rodzaju gofrownicy); posyp 2 łyżkami prażonych orzechów pekan. Piecz, aż do uzyskania złotego koloru, a następnie przełóż gofra na blachę do pieczenia i trzymaj w cieple w piekarniku. Powtórz z pozostałym ciastem. Posmaruj gofry masłem i syropem klonowym.
Zdjęcie autorstwa Kang Kim