Południowo-zachodni dip szpinakowy

Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo, dip szpinakowy Southwest może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 22 osobom. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 6 g białka i 13 g tłuszczu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka na Super Bowl. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i kup młody szpinak, olej rzepakowy, sos pieprzowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 32%. Wynik ten jest raczej zły. Wypróbuj wolnowarujący dip z karczocha i szpinaku z południowo-zachodniej kuchni, dip z hummusu z południowego zachodu i dip z sera smokey Southwest, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj 1/2 cala wody.
Dodaj szpinak; przykryć i gotować przez 3-5 minut lub do momentu, aż zwiędną.
Dobrze odcedź i posiekaj.
Na dużej patelni podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka. Mieszaj pomidory i serek śmietankowy, aż się połączą. Wymieszaj szpinak, mieszankę serów, chilli, ocet i sos pieprzowy.
Przenieś do 8-calowego. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30–35 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić i lekko się zarumieni.
Podawać na ciepło z frytkami.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Perrier-Jouet Grand Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.