Potrząsanie Wołowiną
Potrząsanie wołowiną może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na napoje. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 749 kalorii, 32G białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Na $6.49 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Potrząsanie Wołowiną, Potrząsanie Wołowiną, oraz Bo Luc Lac-Vietnamese Shaking Beef.
Instrukcje
Wołowinę wymieszać z 1 łyżeczką. cukier, sól, pieprz i 1 łyżka. olej w misce.
Marynować w temperaturze pokojowej przez 2 godziny.
Ubijamy razem pozostałą 1 łyżkę. cukier, ocet, mirin, sosy sojowe i sos rybny, aż cukier się rozpuści.
Mięso podzielić na 2 równe porcje.
Rozgrzać duży wok lub dużą patelnię (nie nieprzywierającą)na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąca, ale nie będzie palić. Metal będzie miał matowy wygląd, a kropla wody wpadająca na jego powierzchnię powinna wyparować w kontakcie.
Dodaj 3 łyżki. olej do wok i ciepła, aż migotanie, ale nie palenie.
Dodaj połowę wołowiny w jednej warstwie i sear aż do brązowej skorupy formy pod spodem, o 30 sekund. Kostki Flip i gotować 30 sekund na drugiej stronie.
Dodaj połowę każdej czerwonej i zielonej cebuli i gotować, mieszając, o 30 sekund.
Dodaj połowę mieszanki sosu sojowego i wstrząsnąć wok płaszcz wołowiny.
Dodaj połowę czosnku i masła i wstrząśnij wokiem, aby równomiernie rozprowadzić.
Przełożyć do miski i ogrzać.
Wytrzyj wok do czysta i wróć do wysokiej temperatury. Powtórz kroki 4 i 5 z pozostałymi 3 łyżkami. olej, wołowina, czerwona i zielona cebula, mieszanka sosu, czosnek i masło.
Na półmisku ułożyć rukolę; na wierzchu polać wołowiną i warzywami.
* Ciemny sos sojowy jest grubszy, ciemniejszy i mniej słony niż zwykła soja; znajdź go na rynkach azjatyckich i dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych.