Potłuczone ziemniaki z kozim serem i szczypiorkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zmiażdżonych ziemniaków z kozim serem i szczypiorkiem. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka szczypiorku, pieprzu, koziego sera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Dwa razy pieczone ziemniaki z kozim serem i szczypiorkiem, Pesto i kozi ser rozbite ziemniaki, oraz Smażone ziemniaki z kozim serem i pietruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w rondlu i przykryj zimną wodą do 2 cali powyżej.
Dodać 1/4 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do przetargu; drenaż. Powrót ziemniaki do patelni na małym ogniu; dodać pozostałe 1 łyżeczka soli i masła do patelni. Ziemniaki rozgnieść masą ziemniaczaną do pożądanej konsystencji.
Dodać ser i pieprz do mieszanki ziemniaków; mieszać, aż ser się rozpuści. Wymieszać z mlekiem; gotować 1 minutę lub do dokładnego ogrzania, często mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać szczypiorek.
Parmezan i czarny pieprz rozbite ziemniaki: przygotować przepis przez etap substytut 1 1/2 szklanki (6 uncji) świeżo starty ser Parmigiano-Reggiano dla sera koziego. Zwiększyć do 3/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu i 1 1/2 szklanki mleka o obniżonej zawartości tłuszczu 2%; pomiń szczypiorek. Wymieszać w 1/4 szklanki posiekanej świeżej pietruszki płaskolistnej.
Kalorie 181 (32% z tłuszczu); tłuszcz 5G (sat 1g, mono 9g, Poli 2G); białko 9G; węglowodany 6g; błonnik 6G; CHOL 18mg; żelazo 2mg; sód 428mg; CALC 232MG.
Pikantne Southwest Smashed ziemniaki z białym Cheddar: przygotować przepis przez etap substytut 3/4 szklanki (3 uncje) rozdrobnione bardzo ostry ser cheddar dla sera koziego; pomiń czarny pieprz, mleko, i szczypiorek. Wymieszać 1/2 łyżeczki mielonego kminku i 1/4 łyżeczki proszku ancho chile.
Połącz 1/3 szklanki pół na pół, 5 zmiażdżonych ząbków czosnku i 3 grubo posiekane chiles serrano w małym rondlu; gotować na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować).
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać pół na pół do mieszaniny ziemniaków; gotować na małym ogniu 30 sekund lub do dokładnie ogrzanego, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1 (8-uncji) pojemniku o obniżonej zawartości tłuszczu śmietany.