Porchetta Z Indyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Porchettan z indyka. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 85g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście laurowe, cebula, olej canolan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Porchetta, Porchetta, oraz Porchetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 2 łyżeczki koszernej soli, całe czarne ziarna pieprzu, liście szałwii, czosnek, nasiona kopru włoskiego i płatki czerwonej papryki w misce procesorów spożywczych. Proces aż do utworzenia szorstkiej pasty, skrobanie w dół boki w razie potrzeby, około 30 sekund.
Ostrożnie usuń skórę z piersi indyka i połóż ją płasko. Rezerwujcie tusze na sos. Używając rąk i noża do trybowania, ostrożnie usuń mięso z tuszy. Odstawić polędwiczki do innego użycia. Postępuj zgodnie z pokazem slajdów tutaj, aby zobaczyć zdjęcia krok po kroku.
Połową piersi położyć na wierzchu skóry indyka i przyciąć grubszy koniec, przecinając go poziomo nożem do trybowania, pozostawiając ostatnią 1/2 cala nienaruszoną, a następnie składając klapkę. Powtórz z drugą połową piersi. Postępuj zgodnie z pokazem slajdów tutaj, aby zobaczyć zdjęcia krok po kroku.
Wykonaj serię równoległych cięć w odstępach 1-calowych w mięsie indyka, krojąc około 1/2 cala w mięso. Powtórz z drugą serią lub przecięte prostopadle do pierwszej. Pocierać mieszankę przypraw / ziół do mięsa, upewniając się, aby dostać się do wszystkich pęknięć. Postępuj zgodnie z pokazem slajdów tutaj, aby zobaczyć zdjęcia krok po kroku.
Ostrożnie zwinąć mięso z indyka w ciasny cylinder, używając skóry, aby całkowicie go zamknąć. Zawiąż pieczeń szczelnie sznurkiem rzeźniczym w odstępach 1-calowych, a także raz wzdłuż.
Przenieść pieczeń do stojaka z drutu w obręczy blachy do pieczenia, luźno przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin i do 2 dni. Postępuj zgodnie z pokazem slajdów tutaj, aby zobaczyć zdjęcia krok po kroku.
Podczas gdy Indyk odpoczywa, zrób sos. Z grubsza posiekaj tuszę nożycami do drobiu lub ciężkim tasakiem.
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego w dużym rondlu na dużym ogniu do połysku.
Dodać tusze indyka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, o 8 protokół.
Dodaj marchew, seler, i cebula, i gotować, mieszając często, aż lekko rumiane, o 5 minut dłużej.
Dodaj bulion z kurczaka, liście laurowe i tyle wody, aby ledwo pokryć kości. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do duszenia i gotować przez 2 godziny. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce, wyrzucić ciała stałe i usunąć tłuszcz z powierzchni. Powrót do rondla i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 filiżanek.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować, mieszając trzepaczką, aż do głębokiego złotego koloru, o 3 protokół. Powoli ubić bulion z indyka. Na wolnym ogniu lekko zagęścić, następnie doprawić solą i pieprzem.
Ostudzić i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Gdy jest gotowy do gotowania, ustawić stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 135°. doprawić indyka lekko solą i pieprzem.
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju rzepakowego w dużej patelni żeliwnej lub ze stali nierdzewnej na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodać indyka i gotować, obracając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, o 8 minut w sumie.
Przełożyć indyka do stojaka z drutu ustawionego w blasze do pieczenia rimme i przełożyć do piekarnika. Piecz, aż najgrubsza część indyka zarejestruje 145 do 66° na natychmiastowym odczycie termometru, około 2 godzin.
Wyjmij z piekarnika, przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 10 minut. W międzyczasie podgrzej SOS. Odetnij sznurek nożycami do drobiu. Pokroić i podawać z gorącym sosem.