Porchetta Z Indyka

Porchetta Z Indyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Porchettan z indyka. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 85g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście laurowe, cebula, olej canolan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Porchetta, Porchetta, oraz Porchetta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 2 łyżeczki koszernej soli, całe czarne ziarna pieprzu, liście szałwii, czosnek, nasiona kopru włoskiego i płatki czerwonej papryki w misce procesorów spożywczych. Proces aż do utworzenia szorstkiej pasty, skrobanie w dół boki w razie potrzeby, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Ostrożnie usuń skórę z piersi indyka i połóż ją płasko. Rezerwujcie tusze na sos. Używając rąk i noża do trybowania, ostrożnie usuń mięso z tuszy. Odstawić polędwiczki do innego użycia. Postępuj zgodnie z pokazem slajdów tutaj, aby zobaczyć zdjęcia krok po kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Połową piersi położyć na wierzchu skóry indyka i przyciąć grubszy koniec, przecinając go poziomo nożem do trybowania, pozostawiając ostatnią 1/2 cala nienaruszoną, a następnie składając klapkę. Powtórz z drugą połową piersi. Postępuj zgodnie z pokazem slajdów tutaj, aby zobaczyć zdjęcia krok po kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Wykonaj serię równoległych cięć w odstępach 1-calowych w mięsie indyka, krojąc około 1/2 cala w mięso. Powtórz z drugą serią lub przecięte prostopadle do pierwszej. Pocierać mieszankę przypraw / ziół do mięsa, upewniając się, aby dostać się do wszystkich pęknięć. Postępuj zgodnie z pokazem slajdów tutaj, aby zobaczyć zdjęcia krok po kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
5
Ostrożnie zwinąć mięso z indyka w ciasny cylinder, używając skóry, aby całkowicie go zamknąć. Zawiąż pieczeń szczelnie sznurkiem rzeźniczym w odstępach 1-calowych, a także raz wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
6
Przenieść pieczeń do stojaka z drutu w obręczy blachy do pieczenia, luźno przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin i do 2 dni. Postępuj zgodnie z pokazem slajdów tutaj, aby zobaczyć zdjęcia krok po kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Podczas gdy Indyk odpoczywa, zrób sos. Z grubsza posiekaj tuszę nożycami do drobiu lub ciężkim tasakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
CleaverCleaver
8
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego w dużym rondlu na dużym ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodać tusze indyka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10
Dodaj marchew, seler, i cebula, i gotować, mieszając często, aż lekko rumiane, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Dodaj bulion z kurczaka, liście laurowe i tyle wody, aby ledwo pokryć kości. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do duszenia i gotować przez 2 godziny. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce, wyrzucić ciała stałe i usunąć tłuszcz z powierzchni. Powrót do rondla i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Dodać mąkę i gotować, mieszając trzepaczką, aż do głębokiego złotego koloru, o 3 protokół. Powoli ubić bulion z indyka. Na wolnym ogniu lekko zagęścić, następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bulion Z IndykaBulion Z Indyka
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Ostudzić i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
15
Gdy jest gotowy do gotowania, ustawić stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 135°. doprawić indyka lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju rzepakowego w dużej patelni żeliwnej lub ze stali nierdzewnej na dużym ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Dodać indyka i gotować, obracając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, o 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
18
Przełożyć indyka do stojaka z drutu ustawionego w blasze do pieczenia rimme i przełożyć do piekarnika. Piecz, aż najgrubsza część indyka zarejestruje 145 do 66° na natychmiastowym odczycie termometru, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
19
Wyjmij z piekarnika, przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 10 minut. W międzyczasie podgrzej SOS. Odetnij sznurek nożycami do drobiu. Pokroić i podawać z gorącym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W48 hrs
Porcje5
Ocena Zdrowia6
Magazyn