Por Ziemniaczany Au Gratin

Por Ziemniaczany Au Gratin
Por ziemniaczany Au Gratin jest bezglutenowe przystawka. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 618 kalorii. Ten przepis służy 4. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany, gruyere, do 5 wiórków gruyere i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarka Ziemniaczano-Porowa, Zapiekanka z pora i ziemniaków, oraz Dwie Zapiekanki Ziemniaczano-Porowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 °F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Usuń korzenie i zielone liście z porów. Białą część pora umyć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Porów podziel na pół wzdłuż. Następnie pokroić w poprzek na cienkie do średniej wielkości półksiężyce. Czosnek pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolki Półksiężyc ChłodniczyRolki Półksiężyc Chłodniczy
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Pory podsmażyć powoli w około jednej łyżce masła na średnim ogniu na patelni nieprzywierającej do miękkości, ale nie brązowej (około 6-8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać czosnek i smażyć jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6
Dodaj szczyptę wermutu (lub białego wina) i podsmaż jeszcze minutę, aż większość wermutu (białego wina) wyparuje. Pory powinny być wilgotne, ale nie pływać w wermucie (białe wino).
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
WermutWermut
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
7
Usuń pory z ognia, przykryj i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
8
Obrać i pokroić ziemniaki równomiernie na około 1/8-calowe plastry. Wrzuć plastry do zimnej wody, jak pokroić, aby ziemniaki nie stały się brązowe. (Uwaga: obrać i pokroić każdy ziemniak indywidualnie, a nie obrać je wszystkie najpierw tak, że obrane ziemniaki spędzają mniej czasu siedząc wokół ewentualnie obracając brązowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
9
Zetrzyj blok gruyere, aby mieć 1 szklankę startego gruyere.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
10
Lekko posmarować naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
11
Odcedzić ziemniaki uważając, aby ich nie złamać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
12
Połóż jedną warstwę ziemniaka w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
13
Obficie posypać solą i pieprzem. Następnie posypać smażoną mieszanką pora. Następnie posypać gruyere. Na koniec kropka z jednym lub dwoma kawałkami masła (opcjonalnie). Powtarzaj sekwencję, aż wszystkie ziemniaki zostaną użyte. Ostatnia warstwa powinna być tylko warstwą ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
GruyereGruyere
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
14
Powoli wlać śmietanę na ziemniaki w naczyniu. Zakończ kilkoma wiórkami gruyere, które nadadzą ładnego koloru i trochę skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
GruyereGruyere
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
15
Piec przez około 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Krem powinien gotować się na wolnym ogniu, a nawet delikatnie bąbelkować, ale nigdy nie powinien się zagotować (gotowanie spowoduje, że krem się oddzieli i skrzepnie). Robi się to, gdy ma ładny złoty brązowy do pomarańczowego koloru; ziemniaki są delikatne, ale nadal zachowują swój kształt; i krem ma zagęszczony i zmniejszony nieznacznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Odstawić na 15 do 20 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn