Popped amarantus and tosty Wheat Berry Fool
Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 485 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Jeśli 1,79 zł za porcję spada w budżecie, Popped amarantus i tosty pszenicy Berry głupiec może być doskonałym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz amarantus, jagody pszenicy, jogurt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to amaranth jogurt parfait-popped Amaranth parfait z owocami, Popped Amaranth Crunch, oraz Popped Amaranth Crunch.
Instrukcje
Podgrzać małą, ciężką patelnię ze stali nierdzewnej na dużym ogniu.
Dodać jagody pszenicy i gotować, potrząsając patelni często, aż trzaskają i puchną i dopiero zaczynają kolor, o 2 protokół.
Do tej samej patelni na dużym ogniu, dodać połowę amarantusa, natychmiast przykryć i gotować, aż ziarna są wszystkie popped, nie dłużej niż 30 sekund. Natychmiast wrzuć je doniczce z jagodami pszenicy i powtórz z pozostałymmarath. Wrzucić, aby połączyć ziarna, a następnie podzielić jedługie miski do serwowania.
Ubij śmietanę z około 3/4 łyżeczki cukru, aż zmiękną. W osobnej misce ubić jogurt razem z około 3/4 łyżeczki cukru, aż będzie gładki. Delikatnie włożyć ciasto do jogurtu, następnie wlać mieszaninę na słoiki i przykryć wierzch owocami.
Podawać, lub delikatnie złożyć cukry, śmietanę i owoce razem przed podaniem.
Od produktów pełnoziarnistych dla nowej generacji: lekkie dania, obfite posiłki, słodkie smakołyki i różne przekąski dla codziennego kucharza liany Krissoff. Copyright © 2012 Liana Krissoff; photographs copyright © 2012 Rinne Allen. Opublikowany w 2012 roku przez Stewart, Tabori & Chang, odcisk ABRAMS.