Pomidory Nadziewane Brokułami
Pomidory nadziewane brokułami mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 5 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga brokułów, pomidorów, białka jaj i mąki. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 35%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kurczak nadziewany wędzoną mozzarellą, pieczonymi pomidorami i brokułami Rabe over Ziemniaki z sosem Marsala, Piknik nadziewany: pomidory nadziewane tuńczykiem i karczochami, czerwona papryka, fetan i ciecierzyca nadziewana cukinią, Jabłka Macintosh nadziewane orzechami i brązowym cukrem oraz pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą).
Instrukcje
W rondlu zagotuj brokuły i 1 cal wody. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty lub do momentu, aż będą chrupiące.
Wytnij 1/2 cala. odetnij górę każdego pomidora; łyżką lub maszyną do wyciskania melonów wydrąż każdy pomidor, pozostawiając 1/2 cala. powłoka. Wyrzucić miąższ.
Posyp 1/4 łyżeczki soku z cytryny do każdego pomidora; układać do góry nogami na ręczniku papierowym na 10 minut, aby odciekły.
W międzyczasie na patelni podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka. W misce wymieszaj mąkę, mleko i bulion, aż uzyskasz gładką masę. Wmieszać do mieszanki cebulowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z parmezanem, bazylią, solą, pieprzem i zarezerwowanymi brokułami. W misce ubij białko, aż powstanie sztywna piana. Dodać do mieszanki brokułów.
Umieść pomidory w nienatłuszczonej formie o średnicy 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia. Włóż mieszaninę brokułów do każdego pomidora, układając się na środku.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty, a wierzch ciasta będzie złotobrązowy.