Pomidorowa Focaccia
Pomidor focaccia może być tylko chleb, którego szukasz. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 398 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, soli morskiej, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pomidorowa Focaccia, Pomidorowa Focaccia, oraz Pomidor Rozmaryn Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie przykryć ziemniaki osoloną zimną wodą (1 łyżeczka soli na 3 szklanki wody) w małym ciężkim rondlu i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż po prostu miękkie, 10 do 15 minut.
Odcedzić i lekko ostudzić, następnie rozgnieść do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wymieszać ciepłą wodę i cukier w misce miksera.
Posypać drożdże na mieszaninie i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Dodaj ziemniaki i 1/4 szklanki oleju do drożdży i ubijaj z mocowaniem wiosła ze średnią prędkością, aż połączą się, około 2 minut.
Zdejmij mocowanie wiosła i przymocuj hak do ciasta, a następnie ubijaj w 4 szklankach mąki i 1 łyżce soli morskiej ze średnią prędkością, aż dobrze się połączą, około 3 minut. (Ciasto będzie bardzo miękkie i lepkie.)
Przenieść do dobrze mąki powierzchni i zagnieść w pozostałej 1/4 szklanki mąki z lekko mąki ręce, aż gładkie i elastyczne, 8 do 10 minut. (Ciasto nadal będzie bardzo miękkie i lepkie.)
Zeskrobać ciasto do lekko naoliwionej dużej miski i przykryć miskę olejowaną folią.
Niech ciasto wyrośnie w miejscu bez przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się, 2 do 2 1/2 godziny. Obficie naoliwić 15 - na 10-na 1-calową patelnię do pieczenia.
Rozwałkować ciasto (nie zagniatać) i przenieść na patelnię do pieczenia, a następnie delikatnie rozciągnąć, aby pokryć jak najwięcej DNA (ciasto może nie pasować dokładnie).
Przykryj ciasto naoliwioną folią i ręcznikiem kuchennym i odstaw do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w dolnej trzeciej.
Ułóż pomidory na focaccii (nie nakładaj się), następnie posyp oregano i pozostałą 1/4 łyżeczki soli morskiej i skrop pozostałą 1/4 szklanki oleju.
Piec, aż środek jest jędrny, góra jest blady złoty, a spód jest złoty (Podnieś, aby sprawdzić), 20 do 25 minut.
Poluzować focaccię z patelni za pomocą szpatułki i przesunąć na stojak, aby lekko ostygnąć.
Pokroić na kawałki i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Focaccia najlepiej spożywać w dniu, w którym została wyprodukowana, ale można ją Piec 1 dzień wcześniej i przechowywać, owinięte w folię, w szczelnie zamkniętym worku w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, podgrzać, Odkryte, w piekarniku 177°, aż po prostu podgrzane przez, o 10 protokół.