Pomarańczowy Pieczony Łosoś

Pomarańczowy Pieczony Łosoś
Pomarańczowy Pieczony łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 37 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 99%. Spróbuj Pieczony Łosoś Chili Pomarańczowy, Pieczony łosoś w sosie pomarańczowo-ziołowym, oraz Łosoś Pieczony W Całości Z Pomarańczową Polewą Maślaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce lub filiżance wymieszaj pieprz cytrynowy, czosnek w proszku i suszoną pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka SuszonaPietruszka Suszona
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść plastry z jednej z pomarańczy w jednej warstwie na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Umieść warstwę plastrów cebuli na pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
CebulaCebula
5
Skropić odrobiną oliwy z oliwek i posypać połową mieszanki ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
6
Umieść naczynie w nagrzanym piekarniku i piecz przez około 25 minut, lub aż cebula będzie rumiana i miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij naczynie z piekarnika i zwiększ temperaturę do 450 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Cebulę i plasterki pomarańczy przesunąć na zewnętrzną krawędź naczynia do pieczenia i umieścić filety z łososia na środku. Doprawić pozostałą połową mieszanki ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
W małej misce wymieszać sok pomarańczowy, sok z cytryny i miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Wylać równomiernie łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
11
Piec przez 12 do 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy łosoś będzie nieprzezroczysty na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Filety wyjąć do naczynia i wyrzucić prażoną pomarańczę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
13
Udekoruj filety prażoną cebulą i świeżymi plastrami pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
CebulaCebula

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia100
Magazyn