Pomarańczowe Słodkie Bułki
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, pomarańczowe słodkie bułki mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Za 17 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. Ten przepis z Foodnetwork ma 190 fanów. Mieszanka aktywnych drożdży, soli, soku pomarańczowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Najlepiej sprawdza się jako chleb i robi się go w przybliżeniu 2 godziny i 10 minut. Z łyżką wynik 16%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pomarańczowe Słodkie Bułki, Pomarańczowe Słodkie Bułki, oraz Pomarańczowe Słodkie Bułki.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do ciasta: w dużym rondlu na małym ogniu podgrzej mleko, olej igranulowany cukier aż do ciepłego, ale nie gorącego (jeśli masz termometr do cukierków, powinien wynosić 125 stopni F).
Dodaj drożdże i 4 szklanki mąki i wymieszaj. Przykryj patelnię i pozostaw do wyrośnięcia na co najmniej godzinę.Wymieszaj pozostałą 1/2 szklankimąka, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól.
Rozwałkuj ciasto w długi prostokąt o szerokości około 30 cali i głębokości 10 cali. Będziesz chciał, aby był tak cienki, jak tylko możesz, abyś mógł dodać dużo mazi.
Skrop roztopionym masłem całą powierzchnię ciasta. Palcami posmaruj go dookoła, aby równomiernie się pokrył.
Rozłóż pomarańczową marmoladę na całym posmarowanym masłem cieście, rozprowadzając tak równomiernie, jak to tylko możliwe.
Posyp marmoladę dużą ilością brązowego cukru. Zakończ lekką posypką soli, aby zrównoważyć słodycz.
Używając obu rąk ruchem w przód iw tył, stopniowo zwiń ciasto do siebie w jedną długą kłodę. Ściśnij szew, aby go uszczelnić. Następnie pokrój ciasto na 1/2 cala.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść bułki w posmarowanym masłem naczyniu do pieczenia i pozwól im wyrosnąć na 20 minut.
Piecz przez 15 do 17 minut.
Dodaj skórkę pomarańczową isokdo miski.
Dodaj cukier puder i sól. Plusk w mleku. I jeszcze trochę roztopionego masła, ponieważ przepis tego nie robijuż mam dość. Żartuję z tej ostatniej części.
Ubij go razem, aż będzie ładny, gładki i piękny. Twoja kuchnia pachnie pomarańczami!
Wyciągnij bułki z piekarnika, gdy będą złotobrązowe, i skrop lukrem od razu. Gorące bułki zasysają ten wspaniały lukier do ich szczelin, a całość staje się cudem.