Pomarańczowa Wołowina W Stylu Tofu Stir-Fry
Pomarańczowa wołowina w stylu Tofu Stir-Fry może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, skrobię kukurydzianą, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 9 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pomarańczowa Wołowina W Stylu Tofu Stir-Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry.
Instrukcje
Podgrzać 1/4 szklanki oleju w woku na średnim ogniu.
Miejsce 1/4 Puchar skrobi kukurydzianej w naczyniu; naciśnij plastry tofu w skrobi kukurydzianej do płaszcz ze wszystkich stron. Stir-smażyć w woku 5 minut, lub aż złoty kolor ze wszystkich stron.
Odcedzić tofu na ręcznikach papierowych. Pozostaw woka do ostygnięcia i wytrzyj do czysta.
W misce wymieszaj sos sojowy, sok pomarańczowy, wodę, cukier, pastę chili i skrobię kukurydzianą, aż będzie gładka.
W woku rozgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju i podsmażyć marchewkę do miękkości. Uformować studnię w środku marchewki i wlać sos. Doprowadzić sos do wrzenia.
Wymieszać tofu w woku, i kontynuować gotowanie, aż pokryte sosem.