Pomarańczowa Forma Żelatynowa Sorbet
Jeśli masz około 4 godziny i 10 minut aby spędzić w kuchni, pomarańczowa forma żelatynowa może być spektakularna bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 52 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes wymaga mandarynek, pomarańczowego sorbetu, galaretki i wody. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 43%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Żurawinowo-Pomarańczowa Forma Żelatynowa, Wysadzana Klejnotami Forma Sorbetu, oraz Owocowa Forma Żelatynowa.
Instrukcje
Połącz żelatynę i wodę; mieszać do rozpuszczenia.
Dodaj sorbet i mandarynki z sokiem; dobrze wymieszaj.
Wlać do formy żelatynowej i schłodzić, aż będzie jędrna.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na sorbet. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "