Polędwiczki wołowe z borowikami w sosie z masła truflowego
Polędwica wołowa z polędwicą z sosem z masła truflowego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 156g białka, 310g tłuszczu, oraz w sumie 3487 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $24.05 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Filet z borowikami Mignon ze świeżym masłem ziołowym, Polędwica wołowa z pieczarkami w sosie czosnkowo-maślanym, oraz Ugotuj książkę: pieczona polędwica wołowa z sosem maślanym z czerwonego wina.
Instrukcje
1
Wykonaj głębokie cięcie w górnej części polędwicy, około 4 cali od końca ogona, aby ułatwić złożenie końca ogona pod pieczeniem, aby nadać mięsu bardziej jednolitą grubość. Krawat pieczony w odstępach 1-calowych sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
2
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Polędwicę osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli i pieprzu, wcierając w mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mięso
4
Ustawić patelnię na 2 palnikach, następnie dodać 3 łyżki oleju i podgrzać na średnim ogniu, aż się połysk. Brązowa polędwica ze wszystkich stron, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Posypać proszek porcini równomiernie na wierzchu polędwicy i piec w piekarniku, aż termometr włożony po przekątnej 2 cali w środek najgrubszej części mięsa rejestruje 120 ° F,30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
6
Pod koniec pieczenia polędwicy wymieszać masło truflowe i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
7
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyskują, i podsmażyć grzyby z 1/4 łyżeczki każdej soli i pieprzu, aż płyn wydany przez grzyby odparuje i grzyby są miękkie i złote, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj 2 filiżanki czas na patelni i gotować, mieszając brązowe kawałki, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Wyjmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Przenieś polędwicę na deskę do krojenia i odstaw na 15 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do około 54° dla średnio rzadkich).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
11
Ustaw patelnię na 2 palniki i dodaj pozostały 1 zapas filiżanki. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie brązowych bitów, a następnie wlać bulion do mieszaniny grzybów na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
12
Zagotować mieszankę grzybową i ubić w mieszance z masłem truflowym, kawałek po kawałku. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu aż zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać z zieleniną scallion i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zielona Cebula
Grzyby
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
13
Polędwiczki pokroić w plastry o grubości 1/2 cala, strącając Sznurek i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
1
* Całe polędwiczki mogą występować w różnych etapach przycinania, szczególnie te z dużych sklepów. Niektórzy nadal mają przymocowany łańcuch-długi, cienki, luźny mięsień zwisający z jednej strony polędwicy-który będziesz chciał usunąć i zapisać na coś takiego jak kebaby. (Albo poproś rzeźnika, aby czynił honory, albo zrób to sam.) Niezależnie od tego, czy polędwica jest przycięta (aka obrana), czy nie, upewnij się, że na zewnątrz nie ma tłuszczu lub srebrnej skóry. Jeśli jest, usuń go ostrym nożem.* Borowiki można zmielić 1 tydzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej.* Masło z czarnej trufli można znaleźć w sklepach specialty foods lub zamówić je online w Amazon lub D ' Artagnan.* Mieszaninę grzybów Crimini można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić po ochłodzeniu. Podgrzać przed przystąpieniem do receptury.