Polędwiczki wieprzowe z rukolą i winegretem orzechowym

Polędwica wieprzowa z Endywią Rukolanową i winegretem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 652 kalorie, 35g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz polędwicę wieprzową, wodę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: polędwiczka wieprzowa z rukolą, Endywią i winegretem orzechowym, Sałatka z endywii, gruszki i orzecha włoskiego z winegretem malinowym, oraz Grillowana Polędwica wieprzowa z belgijskim Endywią i pomidorowym dżemem Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Schab osuszyć i posypać 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej roślinny w 12-calowej żaroodpornej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie brązowy wieprzowina ze wszystkich stron, o 6 minut w sumie.
Przenieś wieprzowinę na patelni do piekarnika i piecz, aż termometr do odczytu błyskawicznego włożony do rejestrów środkowych 145 do 66°, 20 do 25 minut.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić 10 minut.
Podczas stoi wieprzowina, dodać ocet na patelni (bądź ostrożny; uchwyt będzie bardzo gorąca) i gotować, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, aż nieco zmniejszona, o 30 sekund.
Przenieść do żaroodpornej miarki i dodać tyle oliwy z oliwek, aby doprowadzić łącznie do 3/4 szklanki płynu.
Pulse 3/4 szklanki orzechów włoskich z czosnkiem, wodą, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu do grubej pasty w maszynce. Przy pracy silnika powoli dodawaj mieszaninę oleju, aby uzyskać vinaigrette.
Wrzucić rukolę i endywia z wystarczającą ilością vinaigrette do pokrycia, a następnie podzielić między talerze. Na wierzchu cienkie plasterki wieprzowiny i skropić pozostałym winegretem. Pokruszyć pozostałe 1/4 szklanki orzechów włoskich nad wieprzowiną.