Polędwiczki wieprzowe z redukcją śliwki balsamicznej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy wieprzowej z redukcją śliwki balsamicznej. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 94g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.75 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 85 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ocet balsamiczny, miód, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 95%. Spróbuj Medaliony z polędwicy wieprzowej i redukcja balsamiczna, Polędwiczki Wieprzowe Ze Śliwkową Glazurą Balsamiczną, oraz Polędwica wołowa z redukcją śliwki Port-Beach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Blachę do pieczenia wyłożyć folią.
Polędwiczki wieprzowe doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż olej mieni się; delikatnie położyć polędwicę na gorącym oleju. Po około 1 minucie delikatnie poluzuj mięso z dna patelni, jeśli to konieczne. Gotować, aż wieprzowina jest sealed złoty kolor brązowy, o 3 minut na stronie.
Przełożyć wieprzowinę na wyłożoną blachę do pieczenia.
Piecz podsmażoną polędwicę w nagrzanym piekarniku, aż termometr włożony do środka wieprzowiny odczyta co najmniej 145 Stopni F (63 stopnie C), około 15 minut.
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i pozostaw na 10 minut przed krojeniem w medaliony.
Śliwki, ocet balsamiczny, brązowy cukier, miód i sok z jagód gotować w małym rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż śliwki będą miękkie, około 10 minut.
SOS przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Powrót sos do rondla i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się i zagęścić do konsystencji masła jabłkowego, o 5 Więcej minut. Łyżka sosu śliwkowego na pokrojonej wieprzowiny do podania.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jedno wino, którego możesz spróbować to La Celian Elite Malbec. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![La Celia Elite Malbec]()
La Celia Elite Malbec
Złożone aromaty, w których wyróżniają się czerwone i soczyste owoce, z eleganckim wkładem kwiatowym i świeżymi ziołami.Starzenie się w dębu osiągnęło w tym winie wykwintne połączenie dominujące w owocach. W ustach znajduje się surowe wejście i duża długość. W ustach taniny są miękkie i jedwabiste. Idealny do picia z deską z kozim serem, zawiera prażoną szczepionkę, humitę, pieczone warzywa, gruszki w malbecu.